*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: ‘KONUŞAN PARMAKLAR’ PROJESİ AB GENÇLİK PROGRAMI TARAFINDAN KABUL EDİLDİ  (Okunma sayısı 1645 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • Yönetici
  • Kahraman Üye
  • *****
  • İleti: 5483


27.07.09 - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM)  AB Gençlik Programı Eylem 1.2 kapsamında gerçekleştirilecek olan “Konuşan Parmaklar Projesi” kabul edildi.

 

İSÖM’ün 20 işitme özürlü gençten kurulu İşitme Özürlüler Tiyatro Topluluğu’nun gerçekleştireceği “Konuşan Parmaklar Projesi”nin hedeflerinden biri, 18 yaş altı işitme özürlülerin fiziksel/psikolojik ve zihinsel gelişimlerini olumlu yönde etkileyecek mesajlar verecek olan “Keloğlan Seçme Masallar DVD”si hazırlanacak.

 

İSÖM Hizmet Geliştirme ve Değerleme Birimi Sorumlusu Yunus Karacalı’nın Koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek “Konuşan Parmaklar Projesi” işitme özürlü bireylerle, hizmet sunumu sırasında iletişim kurması gereken bireylere verilecek eğitimlerde kullanılacak “Türk İşaret Dili Eğitim Kitabı” ve “Türk İşaret Dili Eğitim DVD”si hazırlamayı planlamaktadır. İşaret Dili’nin işitme özürlü bireylerle iletişim kurmada önemli bir araç olduğu ve toplumun tüm kesimlerinde yaygınlaştırılması gerektiği mesajı verilecek.

 

AB Gençlik Programı Eylem 1.2 kapsamında gerçekleştirilen “Konuşan Parmaklar Projesi” ile ilgili olarak Özürlüler Müdürü Bekir Köksal; “AB’nin dezavantajlı gruplarla ilgili fonlarını takip edip bu fonlardan gençlere faydalı olabilecek projeler geliştirmek için yenilikçi çalışmalar yürütüyoruz. Konuşan Parmaklar Projesi’de bu anlamda Türkiye’de ilk defa yapılan bir çalışma olacak.” dedi.

 

Köksal, AB Gençlik Programı Eylem 1.1 kapsamında zihinsel özürlü çocukların “Sihirli Eller” projesini başarıyla tamamladığını, işitme özürlü gençlerinde “Konuşan Parmaklar Projesini” başarıyla tamamlayacaklarını belirtti.

 

Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM) tarafından verilen tiyatro ve sinema atölyesi eğitimlerine katılan işitme özürlü gençler tarafından oluşturulan işitme özürlüler tiyatro topluluğu İSÖM bünyesinde daha önce “Tarla Kavgası, 7 Kocalı Hürmüz, Sussuz Yaz” gibi tiyatro  oyunları ve pandomim üzerine bir çok oyun sahneledi. 2009 yılında başlatılan “Sinema Atölyesi Projesi” kapsamında  da; farklı hikayeleri olan, senaryolarını kendilerinin yazdığı, kendilerinin kamera önü ve arkasında görev aldığı kısa filmler çektiler.>>>alıntıdır