*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Botoks Uygulanan Arda Çınar Felçli Kolu ve Bacağını Hareket Ettiriyor  (Okunma sayısı 1694 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • Yönetici
  • Kahraman Üye
  • *****
  • İleti: 5485
Botoks Uygulanan Arda Çınar Felçli Kolu ve Bacağını Hareket Ettiriyor



2011’de LYS dil sınavında Türkiye birincisi olan Arda Çınar, üniversite son sınıfta felç geçirdi. İki yıldır fizik tedavi ve kas kasılmalarını çözmek için botoks uygulanan Çınar artık felçli kolu ve bacağını hareket ettiriyor.

Daha 3.5 yaşındayken okuma yazma öğrenen Arda Çınar (25) bir şampiyon. 2011'de üniversite sınavına giren genç sayısalda Türkiye derecesi yaparken LYS Dil Sınavı'nda ise ise ülke birincisi oldu. Boğaziçi Üniversitesi'nin "Bilgisayar Mühendisliği" bölümüne giren Çınar, ikinci sınıftayken İsveç Kraliyet Teknoloji Enstitüsü'nde (KTH) bir dönem eğitim aldı. Çınar buradan da Palantir Teknoloji Şirketi'nin teklifi üzerine ABD'ye giderek staj yaptı. Çınar'ın o dönem aylık maaşı 7 bin 500 dolardı. Bir gün çalışmak üzere geri dönmeyi hayal ederek Türkiye'ye döndü. Artık bir an önce okulunu bitirmek istiyordu.

TUVALETTE YERE YIĞILDI

 Üniversitedeki son yılıydı. Her şey 16 Aralık 2015'te değişti. O gün okul tuvaletinde bir anda yere yığıldı. Beynine pıhtı atması sonucu felç geçirerek İstinye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hayata tutundu ancak sol kolu ve sol bacağı felçli kaldı. Anne babası Nadiye-Özer Çınar, tek çocukları Arda'nın bu sorunla baş edebilmesi için büyük bir mücadele verdi.

BİR AZİM HİKAYESİ

Olaydan önce 130 kilo olan Çınar, yaklaşık 45 kilo verdi. Sürekli yüzdü, annesiyle salsa kursuna gitti. Bilgisayarda sol eliyle on dakikada 560 karakter ve 70 kelime yazdı. GOP Taksim Eğitim Araştırma Fizik Tedavi Bölümü-Prof. Dr. Belgin Erhan'ın kas kasılmalarını tümüyle çözmek için uyguladığı botoks tedavisiyle şimdi tek başına bir saat yürüyebiliyor. Otobüse ve metrobüse tek başına biniyor. Masa tenisi oynuyor. SABAH için sol yumruğunu sıkarak sol kolunu havaya kaldırdı ve zafer pozu verdi. Prof. Dr. Belgin Erhan, "Arda'nın azmi beni çok etkiledi. Hem el ve kol kaslarına hem de ayak bileği ile ilgili kaslarına botoks yapıldı, uygun cihaz verildi, havuz tedavisi, egzersiz ve dans gibi diğer etkinliklerle tedavisi desteklendi" diyerek Arda'nın tedavi sürecini anlattı.

Arda Çınar yaşadığı tüm zorluklara rağmen öylesine pozitif bir insan ki yaşama sevinci ve azmiyle hem doktoru Belgin hanımı hem beni kendisine hayran bıraktı.

14.02.2017 - Sabah



Anahtar Kelimeler : olmak istiyorum - kendi işini kur - kendi işini kurabilirmiyim - kendi işini kurmak isteyenler - kendi işinin patronu ol - kendi pazarlama ağınızı kurun - kendi sitenizden para kazanın -