Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Haberler:
Yüreğinde Engel Olmayanların Tek Adresi
Bizde VARIZ Dergisi
bizdevariz.net
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Melleseferi
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
Engelli haberleri
»
HİZMET İÇİ EĞİTİMİN KONUSU ENGELLİLER
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: HİZMET İÇİ EĞİTİMİN KONUSU ENGELLİLER (Okunma sayısı 2025 defa)
melleseferi
Yönetici
Kahraman Üye
İleti: 5485
HİZMET İÇİ EĞİTİMİN KONUSU ENGELLİLER
«
:
21 Nisan 2009, 09:50:51 »
20.04.09 - Özürlüler İdaresi Başkanı Abdullah Güven, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü ile gerçekleştirecekleri ortak çalışmayla yeni seçilen başkanlara özürlülük konusunda hizmet içi eğitim verileceğini bildirdi. Özürlüler İdaresi Başkanı Abdullah Güven, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü ile gerçekleştirecekleri ortak çalışmayla yeni seçilen başkanlara özürlülük konusunda hizmet içi eğitim verileceğini bildirdi.
Güven, yaptığı açıklamada, özürlü haklannın yasalar ve uluslararası sözleşmelerle güvence altına alındığını, ancak bu hakların yaşama önemine dikkati çeken Güven, bu konuda yerel yönetimlere ciddi sorumluluklar düştüğünü vurguladı. Güven: Bir özürlü için, rahatlıkla evinden sokağına çıkması, sokağından caddeye ulaşması, kavşağın, otobüs durağının, metronun ve diğer tüm toplu taşıma araçlarının özrüne uygun olması, sosyal ve kültürel faaliyet alanlarından ve kamuya açık tüm yerlerden kimsenin yardımı olmadan geçirilmesinin önemli olduğunu betirtti.
Belediyelerin özürlülere bu imkanları sağlayacak alt yapıyı oluşturması gerektiğine işaret eden Güven, seçimler sonucu oluşan il genel meclisleri ve belediye meclisleri ile yeni göreve başlayan belediye başkanlarının bu konuyu "sıcak gündem maddesi' olarak ele almalarını istedi.Engellilere her türlü hizmetin ulaştırılmasının sosyal sorumluluk bilincinin bir gereği olduğunu dile getiren Güven, "Adaylar oy talep ederken çaldıkları her 100 kapının 12'sinde özürlü bir vatandaşla karşılaştı. Onların sıkıntılarını, beklentilerini dinledi. Ben umutluyum, başkanlarımız bu sorunlarını giderecek, engellilerin sosyal hayata katılımını sağlayacak projeler üretecek. Çağdaş Türkiye'ye de yakışan budur" diye konuştu, özürlüler İdaresi Başkanlığı olarak bu anlayışın tüm belediye başkanlarında yerleşmesi için bilinçlendirme çalışmaları yapılacağını bildiren Güven, içişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü ile gerçekleştirecekleri ortak çalışmayla yeni seçilen başkanların özürlülük konusunda hizmet içi eğitim alacağını kaydetti.
Tüm alt yapının, cadde ve sokakların, ana arterlerin, park ve bahçelerin yerel yönetimlerin sorumluluk sahası olduğunu hatırlatan Güven. "Belediye başkanlarımız bu alanlarda özürlülere en iyi hizmetin sunulmasını gündemlerinin birinci maddesi yapmalı ve bu uygulamaların takipçisi olmalıdır'" dedi.>AA
Kayıtlı
BizdeVARIZ.net
öMeR { MELLESEFERİ }
Engelsiz Bir Dünya için Bizde VARIZ
www.bizdevariz.net
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Melleseferi
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
Engelli haberleri
»
HİZMET İÇİ EĞİTİMİN KONUSU ENGELLİLER