Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Haberler:
Yüreğinde Engel Olmayanların Tek Adresi
Bizde VARIZ Dergisi
bizdevariz.net
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Melleseferi
»
Bilim & Teknoloji
»
Bilim & Teknoloji
»
İnternette alan adı krizi!
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: İnternette alan adı krizi! (Okunma sayısı 1740 defa)
melleseferi
Yönetici
Kahraman Üye
İleti: 5485
İnternette alan adı krizi!
«
:
12 Nisan 2013, 15:28:33 »
İnternette alan adı krizi!
Yeni Papa için alan adı krizi...
Alan adları konusunda yıllardır yaşanan pek çok ufak krize, şimdi bir yenisi daha eklendi!
Teknoloji artık çok alakasız gibi gözüken iş ve mecra alanlarını bile derinden etkiliyor. Bu duruma verilecek çok farklı bir örnek: 13 Mart günü 266. Papa olarak seçilen Pope Francis adına hazırlacak web sitesinde kullanılacak olası alan adlarının anında tükenmesi.
Francis, Twitter kullanacak kadar teknoloji ile yakın olduğunu kısa süre içerisinde göstermişti. Fakat Vatikan, yeni Papa için kullanılacak olası alan adlarını almakta geç kaldı zira "names.co.uk" isimli bir siteye göre, Francis Papa seçildikten kısa süre sonra popefrancisi.com, popefrancis.org ve popefrancis.fr gibi 600'den fazla alan adı anında başka kullanıcılar tarafından alındı.
Names.co.uk'nin pazarlama müdürü koltuğunda oturan Stephen Ewart, konu hakkında şöyle konuştu; "Böyle büyük ve önemli bir adımın göz göre göre atılmamasını şaşırtıcı buluyorum. Katolik Kilisesi daha önce konu hakkında çok daha dikkatli davranmış ve çok geç olmadan ".catholic" isimli domain adresini 180.000 dolar karşılığında satın almıştı."
Florida'lı bir işletme olan eRealEstate.com popefrancis.co.uk, popefrancis.de, popefrancis.be, popefrank.tv, popefrank.net, popefrancis.tv, popefrancissouvenirs.com ve popefrancisinfo.com gibi alan adlarını şimdiden almış bulunuyor. Firmanın CEO'su olan Richard Schwartz ise yaptığı bir açıklamasında önceden aldıkları tüm alan adlarını Vatikan dilediği taktirde kendilerinden hiçbir ücret talep etmeden vereceklerini söyledi.
CHIP Online
Kayıtlı
BizdeVARIZ.net
öMeR { MELLESEFERİ }
Engelsiz Bir Dünya için Bizde VARIZ
www.bizdevariz.net
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Melleseferi
»
Bilim & Teknoloji
»
Bilim & Teknoloji
»
İnternette alan adı krizi!