*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Darülaceze Sakini Görme Engellilere Bağımsız Hareket Eğitimi  (Okunma sayısı 1417 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • Yönetici
  • Kahraman Üye
  • *****
  • İleti: 5485
Darülaceze Sakini Görme Engellilere Bağımsız Hareket Eğitimi



İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü (İSEM), Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul Okmeydanı Darülaceze Başkanlığı’nda kalan 55-65 yaş arası 15 görme engelli bireye beyaz baston bağımsız hareket eğitimi vermeye başladı.

İleri yaşın getirmiş olduğu bir takım kısıtlılıkları üzerlerinde taşıyan ya da yatağa bağımlı olan görme engelli bireylerin, hareket kabiliyetlerini kaybetmemesi bireysel sağlıkları itibarıyla büyük öneme sahip. Okmeydanı Darülaceze Başkanlığı’nda kalan görme engelli bireylerin hareket kabiliyetlerinin arttırılarak öz yeterliliklerine destek olmak amacıyla İSEM tarafından verilen beyaz baston bağımsız hareket eğitimi; günlük yaşam alanlarını kullanmaya dönük bir eğitim müfredatını kapsıyor. Alanında uzman eğitmen rehberliğinde verilen beyaz baston bağımsız hareket eğitimi; günlük kullanım alanlarının tanıtılması ve belli aralıklarla bu alanlarda yapılan pratiklerle uygulanıyor. Çarşamba günleri yarım gün olarak verilen beyaz baston bağımsız hareket eğitimleri neticesinde, yataklarına ve odalarına bağımlı olan, dışarı çıkmayan görme engelli bireylerin sosyalleşmelerine de katkı sağlandı.

İstanbul Üniversitesi’ndeki Görme Engelli Öğrencileri Beyaz Baston Bağımsız Hareket Eğitimi Desteği

İSEM Beyaz Baston Eğitimleri ile İstanbul Üniversitesinden eğitim alan görme engelli öğrencilere de beyaz baston bağımsız hareket eğitimleri veriyor. Görme engelli olup da üniversiteyi kazanan ve ailelerinden ilk kez ayrılmak durumunda olan görme engelli öğrencilere eğitimlerinde destek olmak amacıyla verilen beyaz baston eğitimleri görme engelli öğrencilerin üniversite ortamına adaptasyonlarını da kolaylaştırıyor. Üniversitelerde verilen beyaz baston bağımsız hareket eğitimi, engelli öğrencinin üniversiteye oryantasyon sürecindeki en önemli evrelerden birini oluşturuyor. Üniversite öğrencilerine sağlanan beyaz baston bağımsız hareket eğitimleri ile engelli öğrenci üniversite içinde kolayca kendi ihtiyaçlarını karşılayabildiği gibi kazanmış olduğu özgüvenle kolay arkadaşlıklar kurabiliyor, akademik çalışmalarını sürdürebiliyor. İSEM bünyesinde çalışan alanında uzman eğitmenler tarafından verilen beyaz baston eğitimleri, kampus ortamında öğrencinin dolaşabileceği tüm alanların tanıtımını, öğrencinin evden okula gelişinde ve dönüşünde kullanacağı güzergahtaki tüm mekanların (otobüs durakları tramvay vb.) tanıtımı, üniversite ev arasında günlük kullanımda bulunulacak tüm mekanların tanıtımını ve uygulamalarını kapsıyor.

04.02.2016 - Yaşadıkça



Etiketler: her iki diplomalarında yazan program/alanlarına sistemde kayıtlı bilgileri doğrultusunda yönelik tercih yapabileceklerdir ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde uyruğundan biri ve veya Sayılı Kanun Kapsamında Bulunanlar olarak