Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Haberler:
Yüreğinde Engel Olmayanların Tek Adresi
Bizde VARIZ Dergisi
bizdevariz.net
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Melleseferi
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
Engelli haberleri
»
TSD Kırklareli Başkanı Uzunoğlu'ndan "2022 Sayılı Yasa" Açıklaması
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: TSD Kırklareli Başkanı Uzunoğlu'ndan "2022 Sayılı Yasa" Açıklaması (Okunma sayısı 1398 defa)
melleseferi
Yönetici
Kahraman Üye
İleti: 5485
TSD Kırklareli Başkanı Uzunoğlu'ndan "2022 Sayılı Yasa" Açıklaması
«
:
14 Nisan 2016, 02:11:15 »
TSD Kırklareli Başkanı Uzunoğlu'ndan "2022 Sayılı Yasa" Açıklaması
Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Kırklareli Şube Başkanı Arif Uzunoğlu, özürlü aylığı, bakıma muhtaç özürlü aylığı, özürlü yakını aylığı, yaşlılık aylığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aylığını kapsayan 2022 sayılı yasa ile ilgili açıklamada bulundu.
Açıklamasında, 2022 sayılı yasa kapsamındaki evde bakım gelirinde, ailenin gelirinin dikkate alınması kriterinin ortadan kaldırılması için aktif mücadele yürüttüklerini belirten TSD Şube Başkanı Uzunoğlu, "İki yıla yakın süredir özürlü aylığında ve evde bakım gelirinde, özellikle ailenin gelirinin dikkate alınması kriterinin ortadan kaldırılması için aktif mücadele yürüttük. Bu düzenlemenin yanlışlığı ortadayken ve binlerce insan mağdurken hala değişikliği bekliyoruz. Son zamanlarda hükümetin ilgili yasalarda değişiklik yapacağı haberleri alıyor ve büyük bir sevinçle bekliyorken hayal kırıklığı yaşamaya başladık ve tüm sevinçlerimiz hüsrana uğradı. Konuyla ilgili şu anda mecliste görüşülen yasa tasarısında yaşlılarla ilgili düzenlemeler tartışılırken, engellilerin yaşadığı mağduriyetle ilgili herhangi bir konu görüşülmemektedir" dedi.
Tüm derneklere, engellilere ve engelli ailelerine "birlik olma" çağrısında bulunan Uzunoğlu, "2022 sayılı yasa kapsamında engelli aylığı alırken kesintiye uğrayan engellilerin ivedilikle güçlü ses çıkarması gerekiyor. Son virajda olduğumuzu unutmamamız gerekiyor. Bu virajı da kaçırdıktan sonra bir daha kısa sürede yasa değişikliği yapılması zor olacaktır. Bu konuda tüm dernekler, engelliler ve engelli aileleri birlik olup, bu yasa tasarısında hakkımızı aramamız gerekiyor. Gün, sen, ben demeden, hükümeti, muhalefeti demeden, hep birlikte birlik olma günü" diye konuştu.
07.04.2016 - İHA
Kayıtlı
BizdeVARIZ.net
öMeR { MELLESEFERİ }
Engelsiz Bir Dünya için Bizde VARIZ
www.bizdevariz.net
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Melleseferi
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
Engelli haberleri
»
TSD Kırklareli Başkanı Uzunoğlu'ndan "2022 Sayılı Yasa" Açıklaması