*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: ZİHİNSEL ENGELLİ ÇOCUKLARIN SOSYAL ENTEGRASYONLARI  (Okunma sayısı 2227 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • Yönetici
  • Kahraman Üye
  • *****
  • İleti: 5485


16.03.09 - Mediha Turhan Tansel Eğitim Uygulama Okulu 50 ağır zihinsel engelli öğrenciye hizmet vermekte.  Bir devlet okulu olarak tüm imkanları kullanarak öğrencilerin daha iyi “eğitilmeleri” en önemli hedef. Kısıtlı imkanlarla İstanbul’un göbeğinde çocuklarımıza daha fazla bilgi, imkan ve olanaklar sunuyorlar. Ve bu şekilde Avrupa Birliği Eğitim Ortaklıklarına başvuru yaptılar.

 

Okul olarak zihinsel engelli öğrencileri ve ailelerini bulundukları kapalı çerçeveden çıkarmaya çalışan ve aile eğitimleri, geziler, sportif aktiviteler, sanat terapi atölyeleri gibi değişik sosyal ortamlar sayesinde engelli çocuk ve ailesinin topluma olan entegrasyonunu sağlanıyor.

 

Mediha Turhan Tansel Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitimi Merkezi olarak Almanya başkanlığında, Fransa, İsveç ve Türkiye olarak 2008-2010 yılları için Avrupa Birliği fonundan yararlanmak suretiyle “Zihinsel Engelli Çocuklarda Sosyal Öğrenme” (SOCIAL LEARNING FOR TAKING OFF) konusu üzerine bir projeye ortak oldu.  Almanya ve Fransa’ya yapılan hazırlık ziyaretleri sonunda proje temelleri çizildi.

 

Projenin amacı, “Serçe uçmaya başlamadan önce; güçlü meşe ağacına yuvasını yapmak için çokça ince dal toplar. ”Her bir okulun sembollerini kullanarak, bizim ortak projemizi tanımlamak için biz, bu resmi yarattık. Dört Avrupa Okulu, özel gereksinimleri olan öğrencilerle çalışarak onların kendi yeterliliklerini geliştirmelerini sağlıyor. Sosyal davranışlar; yani öğrenmek ve medeni bir kurumun bir parçası olmayı sağlamak her okulda bir problemdir.

 

Avrupa, öğretmen ve eğitim personelini; değişimi sayesinde metotları yenileyerek ve takım çalışmasını geliştirerek fırsatları geliştirme bağı oluşturacak, enerjik bir motivasyon sağlayacaktır. Diğer bir okulun farklı yöntemlerini yetenekleri ve fikirlerini kullanmak okulların gelişmesini destekleyecektir.

 

Ciddi engeli bulunan öğrencilerin sosyal kaynaşmaları sosyal davranışlarındaki yeterliliklerine dayanır.  Bu  ancak engelli bireylerin kendi kişiliklerini güçlendirmeleri onların kendi hayatlarında oyuncu olabilme şansının verilmesi ile geliştirilir. Bu Avrupa Projesi problemleri sosyo kültürel alt yapıya bakarak ele alacaktır.

 

Bu uygulama 2007’de LİPPSTADT/ALMANYA ve 2008 BAİN DE BRETAGNE / FRANSA yapılan iki hazırlık toplantısının sonucudur.Özetle proje sonucunda “Özel Eğitim” hakkında bulunduğumuz coğrafyanın dışında neler yapıldığını, nasıl yapıldığını öğrenip, ülkemizde uyguluyor olmak en büyük amaç.

 

KORDİNATÖR OKUL : DON –BOSCO-SHULE LİPPSTADT/GERMANY

ORTAK OKULLAR : MEDİHA VE TURHAN TANSEL EĞİTİM UYGULAMA OKULU VE İŞ EĞİTİM MERKEZİ İSTANBUL/TURKEY

COLLEGE LE CHENE VERT BAİN DE BRETAGNE/FRANCE

ÖSTHAMMARS SARSKOLA ÖSTHAMMAR/SWEDEN

 

16 Mart 2009 pazartesi saat 10:00 Projemizin açılış töreni  FMV Özel Erenköy Işık İlköğretim Okulu’nda olacaktır.

 

Sinan Ercan Cad. No:17 Erenköy / İSTANBUL Tel: 0216 385 31 47 Fax: 0216 360 40 85

Bilgi için : www.ua.gov.tr