Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Haberler:
Yüreğinde Engel Olmayanların Tek Adresi
Bizde VARIZ Dergisi
bizdevariz.net
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Melleseferi
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
Engelli haberleri
»
ÇİN'DE İNSAN HAKLARINI KORUMA İLE İLGİLİ İLK ADIM ATILDI
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: ÇİN'DE İNSAN HAKLARINI KORUMA İLE İLGİLİ İLK ADIM ATILDI (Okunma sayısı 3477 defa)
melleseferi
Yönetici
Kahraman Üye
ÇİN'DE İNSAN HAKLARINI KORUMA İLE İLGİLİ İLK ADIM ATILDI
«
:
15 Nisan 2009, 15:46:46 »
15.04.09 - Uzun yıllardan beri insan hakları savunucuları tarafından eleştiri yağmuruna tutulan Çin, bu konuda adımlar atmaya devam ediyor. Hükümet ilk defa insan haklarını korumayla ilgili eylem planı yayınladı.
Çin Devlet Konseyi'ne bağlı Basın Ofisi dün 2009-2010 yıllarını kapsayan 'Ulusal İnsan Hakları Eylem Planı' yayınladı. Planda iki yıl içinde hükümetin insan haklarını koruma alanındaki çalışmalarının hedefi ve somut önlemleri yer alıyor. Ülkedeki insan haklarını her alanda koruma ve ilerletmenin vaat edildiği eylem planında halkın çalışma hakkı, tutukluların ve engellilerin haklarının korunması ve ilerletilmesi gibi hedefler belirlendi.
Ölüm cezasının sıkı kontrol altında tutulması ve sağduyulu uygulanması, davacının tarafsız ve adaletli duruşmasının yapılmasının garanti edilmesi ve hükümetin söz verdiği gibi halkın bilgilendirilmesi de eylem planında dikkat çeken konular arasında bulunuyor.
Demokrasi ve hukuk inşasını pekiştirmeye devam ederek halkın temel ve siyasi haklarını koruma seviyesinin yükseltileceği vurgulanan planda, ayrıca azınlık etnik grupların çıkarlarının daha iyi şekilde korunacağına dikkat çekiliyor.
Eylem planında, halka insan hakları eğitimi verilerek, hukuk ve insan hakları bilgilerinin yaygınlaştırılacağı, sağlık, istihdam ve eğitim gibi alanlarda iyileştirmeler yapılacağı ifade edildi. Planda Çin'in insan haklarını ilerletme konusunda önünde uzun bir yol bulunduğu vurgulanırken, planın Birleşmiş Milletler'in önerisiyle çerçevelendiği kaydedildi.
Detaylı planda ayrıca, Sichuan'da 12 Mayıs 2308'de 87 bin kişinin öldüğü, 370 bin kişinin yaralandığı ve en az 15 milyon kişinin yerlerinden olduğu deprem bölgesindeki halkın insan haklarının nasıl garanti altına alınacağına dair öneriler de yer aldı.>CHA
BizdeVARIZ.net
öMeR { MELLESEFERİ }
Engelsiz Bir Dünya için Bizde VARIZ
www.bizdevariz.net
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Melleseferi