*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Türkiye’deki sanal makinalar yeterince korunmuyor!  (Okunma sayısı 1478 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • Yönetici
  • Kahraman Üye
  • *****
  • İleti: 5485


Türk şirketlerinin sadece %18’lik kısmının sanal sunucuları için özel güvenlik çözümlerine başvurduğunu ortaya çıkaran Kaspersky Lab, bu nedenle Türk şirketlerin sanallaştırmanın avantajlarından tam olarak faydalanamadığını açıklıyor.

Kaspersky Lab, Türkiye’de firmaların sanallaştırma süreçlerine dair yaptığı araştırma sonuçlarını paylaşmayı sürdürüyor. Araştırmalarda çıkan sonuçlara göre,Türk şirketlerinin sadece %18’lik kısmı, sanal sunucuları için özel güvenlik çözümlerine başvuruyor. Bu durum şirketin donanım kaynaklarından en verimli şekilde faydalanmasına engel yaratırken, sanallaştırmanın anahtar niteliğindeki avantajlarından birinden vazgeçmiş olmaları anlamına geliyor.

Kaspersky Lab tarafından, Türk BT uzmanları arasında gerçekleştirilen ankettarafından ortaya konulan bulgular bununla sınırlı değil. Aynı zamanda araştırma, Türk kuruluşların sanal makinelerinde, fiziksel bilgisayarlarındakiyle aynı güvenlik çözümünü kullandıkları gerçeği de ortaya çıkarıyor. Dahası, kurumların %46’sı fiziksel ve sanal makineler için tek bir güvenlik poliçeleri olduğunu doğrularken, katılımcıların sadece %16’sı sanal altyapı için, konuya özgü bir çözüm geliştirilene kadar bunun geçici bir çözüm olduğunu düşünüyor.

SUNUCULAR YAVAŞLIYOR; ÇÖKMELER YAŞANIYOR
Uzmanlar, bu yaklaşımın, bir sanal ortamın güvenliği ve performansı arasındaki dengeyi bozduğuna inanıyor. Çünkü fiziksel makineler için yaratılan standart güvenlik çözümleri, imza veritabanlarının kopyalarını gerektiriyor. Her bir sanal makineye ise AV motorlarının kurulumu gerekli… Bu durum, tarama fırtınalarına ya da sunucuda yavaşlama ve hatta çökmeye sebep olabilecek açılma/kapanma fırtınaları gibi yan etkilere yol açabiliyor.

Kaspersky Lab Kurumsal Ürünler Pazarlama Kıdemli Müdürü Vladimir Udalov; “Bu durumun asıl sebebi, işletme dünyasında, sanal bir ortamın korunması için gereken farklı yöntemlerin henüz yaygınlaşmaması” diyor. Sanallaştırma teknolojilerinin artan popülaritesine rağmen, pek çok şirketin BT güvenliği konusunda umursamaz göründüğünü ekleyen Udalov, “Riskler her zaman küçümsenir.Birçok BT uzmanı, doğası gereği, sanal ortamların gerçekte olduklarından daha güvenli olduğu konusunda yanlış öngörüyü anlayışını paylaşıyor. Üstelik kurumların konuya yönelik güvenlik çözümlerinden yeterince haberdar olmamaları da, tabloyu bu hale getiriyor.  Kaspersky Security forVirtualization, sanal ortamları korumak odağıyla geliştirilen ve pazara yeni sürülen, tamamen konuya özgü güvenlik çözümümüzdür” diye ekliyor.

Uzmanlar, konuya yönelik çözümlerin popülaritesinin gelecekte artacağını tahmin ediyor. Pek çok şirket için (%67), bir çözümün en önemli iki özelliği, BT altyapısının performansını kısıtlamadan güvenlik sağlayabilmesi; fiziksel ve sanal ortamlar için merkezi güvenlik yönetimi sağlayabilmesi olarak sıralanıyor (%52). Bu tip bir dengeyi sağlayabilmek ise sadece, her makineye bir antivirüsprogramı kurulması yerine, sanal makinelerde konuya yönelik çözümlerin kullanımıyla mümkün oluyor.

Anket üzerine detaylı bilgiye, KasperskyLab web portalında, sanal ortamlar güvenliğine ayrılmış bölümünün, “Özel İçerik” kısmından erişilebilir. “Sanallaştırmayı Uygulamak ve Sanal Ortamlarda BT Güvenliğini Sağlamak: Kurumsal Pazar Sektöründe Türk Akımları” çalışmasına ulaşabilmek için, basit bir kayıt işlemini tamamlamanız gerekmektedir. alıntı