Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Haberler:
Yüreğinde Engel Olmayanların Tek Adresi
Bizde VARIZ Dergisi
bizdevariz.net
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Melleseferi
»
Bilim & Teknoloji
»
Bilim & Teknoloji
»
Markaların Facebook hesapları çalındı
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Markaların Facebook hesapları çalındı (Okunma sayısı 1800 defa)
melleseferi
Yönetici
Kahraman Üye
İleti: 5485
Markaların Facebook hesapları çalındı
«
:
28 Temmuz 2012, 18:51:15 »
Aralarında Garanti, Denizbank, Renault, TTNET gibi büyük markaların Facebook hesapları az önce hacklendi. Hesaplar, 41? 29! isimli ajans tarafından yönetiliyordu
Facebook'ta şube açarak büyük ses getiren hatta Facebook'un kendisinden bile övgü alan Denizbank (227 bin kişi), internet üzerinden önemli kampanyalar duyuran Garanti Bankası (1 milyon 48 bin kişi), TTNET Müzik (857 bin kişi) Renault Türkiye (734 bin kişi), Ülker (273 bin kişi), Nokia Türkiye, Burger King, Acunn.com gibi markaların Facebook sayfaları hackerlar tarafından ele geçirildi.
TERÖR PROPAGANDASI YAPILIYOR
Terör örgütünün propagandası yapılan sayfalar, henüz düzeltilmiş değil. Sayfaların kapak fotoğrafları ve duyuruları hackerlar tarafından yönetiliyor ve propaganda yapılıyor.
Toplu saldırının arkasında ise bu hesapları yöneten 41? 29! adlı ajansın bir güvenlik açığı bulunduğu düşünülüyor. Ajans tarafından yönetilen sayfaların, yöneticilerinden birinin hesabının ele geçirilmesiyle bu hale gelmiş olduğu tahmin ediliyor. Ajansın başkanı Alemşah Öztürk, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Facebook'tan yardım isteyerek sayfaları eski haline getirmeye çalıştıklarını belirtti.
Yaşanan bu talihsiz olay, bilişim altyapılarında güvenliğin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Milyonlarca kişinin izlediği sosyal medya hesaplarının yönetimi kadar, bu hesapların güvenliğinin sağlanması ve gerekli önlemlerin alınması da çok hassas bir konu.
LIKE EDENLER GÜVENDE
Markaların sayfaları, 41? 29! ajansının Facebook ile irtibatı sonucunda şu anda yayından kaldırıldı. Bu markaları beğenen kişilerin merak ettiği bir konuyu da cevaplayalım; söz konusu sayfaları beğenen Facebook kullanıcılarının bilgileri, hala güvende. Bu saldırıdan etkilenen tek şey, sayfalar ve içerikleri oldu.
Ajansın Facebook sayfasında yaptığı açıklama şöyle; "26 Temmuz gecesi yönettiğimiz hesaplardan bir kısmına planlı bir hacking saldırısı yapıldı. Durumu 3-4 dk içinde farkederek, Londra merkezli Facebook ekibiyle etkin bir iletişim süreci başlatarak konunun çözümüne yönelik hızlı bir müdahele gerçekleştirdik.
Yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde, problem yaşanan hesaplar çok kısa sürede tekrar düzeltilerek aktif hale getirilmektedir. Yaşanan bu durum, sözkonusu hesapların takipçileri için herhangi bir güvenlik sorunu teşkil etmemiştir, hesaplarımıza yönelik herhangi bir data kaybı yaşanmamıştır. Gerçekleşen saldırının teknik detaylarını anlamaya ilişkin çalışmalarımız Facebook ekibiyle işbirliği halinde devam etmektedir."
posta.com.tr
Kayıtlı
BizdeVARIZ.net
öMeR { MELLESEFERİ }
Engelsiz Bir Dünya için Bizde VARIZ
www.bizdevariz.net
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Melleseferi
»
Bilim & Teknoloji
»
Bilim & Teknoloji
»
Markaların Facebook hesapları çalındı