*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: 90. YILINDA 19 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI  (Okunma sayısı 3462 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• Yönetici
  • Kahraman Üye
90. YILINDA 19 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI
« : 22 Mayıs 2009, 00:00:56 »

20.05.09 - 90 yıllık milli mücadele meşalesi, bugün bir kez daha yanıyor. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışı, tüm yurtta ve dış temsilciliklerimizde coşkuyla kutlanıyor Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk Gençliğine armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta, dış temsilciliklerimizde ve KKTC'de büyük bir heyecan ve coşkuyla kutlanıyor.

Genelkurmay Başkanlığı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için afiş yayınladı. Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden yapılan duyuruyla yayınlanan 3 ayrı afişte, Atatürk'ün 'Türk gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir", "Geleceğin ışık saçan çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir" ve "Bu vatan sizlere emanettir" sözlerine yer verildi. Afişlerde ayrıca Atatürk'ün gençlerle çekilmiş fotoğraflarına ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinden çekilmiş fotoğraflara da yer verildi.

Vatan sevgisi engel tanımadı

Ankara'da dün farklı bir 19 Mayıs kutlaması vardı. Altındağ spor salonunda "Engelliler Gençlik Şöleni" düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan şölende Doğan Çağlar özel Eğitim Meslek Lisesi ve Doğan Çağlar Ortopedik Engelliler İlköğretim Okulu'nun bedensel engelli öğrencileri, çeşitli gösteriler yaptı. Engellilerden oluşan Tango grubunun tekerlekli sandalyeleri üzerinde yaptıkları dans gösterisi, tüm salonu duygulandırırken, gösteri uzun süre ayakta alkışlandı. Şiir dinletisinin de yapıldığı şenlikte, Yunus Emre Kız Meslek ve Anadolu Meslek Lisesi öğrencileri halk oyunu gösterisinde bulundu.>YeniÇağ