Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Haberler:
Yüreğinde Engel Olmayanların Tek Adresi
Bizde VARIZ Dergisi
bizdevariz.net
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Melleseferi
»
SAĞLIK HABERLERİ
»
SAĞLIK HABERLERİ
»
Grip Virüsünü Sakın Hafife Almayın
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Grip Virüsünü Sakın Hafife Almayın (Okunma sayısı 1661 defa)
melleseferi
Yönetici
Kahraman Üye
İleti: 5485
Grip Virüsünü Sakın Hafife Almayın
«
:
11 Haziran 2014, 23:27:20 »
Grip Virüsünü Sakın Hafife Almayın
Bolu'da özel bir hastanede görevli iç hastalıkları uzmanı Dr. Necati Çatakoğlu halkın soğuk algınlığı ile gribi karıştırdığını söyleyerek, "Grip ciddi bir hastalıktır. Grip masum görünmesine rağmen dünyada en çok öldüren hastalıklardan biridir. Çok da kurnaz bir virüsü var, devamlı yapısını değiştirir" dedi.
İç hastalıkları uzmanı Dr. Necati Çatakoğlu gribin dünyada en çok ölüme neden olan hastalıklardan olduğunu belirterek, "Grip her sene değişen bir virüstür. Grip aşısının her sene yapılmasının sebebi de budur. Çünkü yeni çıkan, mutasyona uğrayan virüsün çeşitleri yeniden toparlanır. Her sene insanları korumak için özellikle de altta yatan hastalığı olan yani kalp, şeker, böbrek, akciğer hastalığı olanlarda ve belli bir yaşı geçen yaşlılarda grip aşısı yapılması bunun için gereklidir. Çünkü grip masum görünmesine rağmen dünyada en çok öldüren hastalıklardan biridir" dedi.
VİRÜSLER GÜÇLENDİ İLAÇLAR İŞE YARAMIYOR
Gribe neden olan virüsün antibiyotiklere karşı direnç kazandığını ifade eden Necati Çatakoğlu, "Çok da kurnaz bir virüsü var, devamlı yapısını değiştirir. Siz ne kadar saldırgan tedbirler alırsanız, o da o kadar koruyucu tedbirler alır. Dünyada zaten antibiyotiklerle ilgili gelişmeler de bu yönde. Eskiden biz her mikroba karşı yeni bir antibiyotik geliştiriyorduk, virüsler de kendini nasıl ki tabiatta güçlü olanlar yaşar, onların içinde de antibiyotiklere olsun, antiviral ilaçlara olsun direnç kazanıyorlar, hayatını sürdürmek istiyorlar ve bir üst güçlü kademeye geçiyorlar. Onun için koruyucu tedbirlerin alınması gerekiyor. İlaç ve antibiyotik yerine bu havalarda solunum yoluyla olan teması azaltmak, elle olan teması azaltmak, bol sıvı almak, vücut direncini düşürücü şeylerden uzak kalmak suretiyle korunmak lazım" diye konuştu.
Çatakoğlu gribin ciddi bir hastalık olduğunu açıklayarak, şu açıklamada bulundu:
"Gerçekten bu sene 2014 yılının başında kuş gribinin yeni bir varyasyonu, daha önceki alıştığımız kuş gribi kadar öldürücü olmayan fakat hakikaten öksürükle, ateşle solunum yollarında adeta astıma benzeyen bir tablo ile seyreden ve gençler de dahil insanları yatağa düşüren bir hastalık oldu. Bu hastalık düzgün tedavi edilmediği için insanlar da tam dinlenemediği için özellikle atak geçtikten sonra yani aktif hastalık durumu geçtikten sonra öksürük devam etti. Çünkü solunum yollarında bir miktar virüsün antijen dediğimiz bazı şeylerine karşı reaksiyonlar gelişti ve tekrarlayan öksürükte solunum sıkıntısı, astım ya da onun tipinde hastalıklar oldu. Her hapşırık, tıksırık grip değildir. Grip ciddi bir hastalıktır. Bizim halkımız genellikle soğuk algınlığı ile gribi karıştırıyor."
31.05.2014 - DHA
Anahtar Kelimeler : Dolayısıyla burdan cepplanet thatlitevideosite skypecasts skype skypecasts home melleseferi öMeR
Kayıtlı
BizdeVARIZ.net
öMeR { MELLESEFERİ }
Engelsiz Bir Dünya için Bizde VARIZ
www.bizdevariz.net
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Melleseferi
»
SAĞLIK HABERLERİ
»
SAĞLIK HABERLERİ
»
Grip Virüsünü Sakın Hafife Almayın