*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Beyazay Derneği Genel Başkanı Ayva’nın Eğitim Açıklaması  (Okunma sayısı 1472 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • Yönetici
  • Kahraman Üye
  • *****
  • İleti: 5485
Beyazay Derneği Genel Başkanı Ayva’nın Eğitim Açıklaması



Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, "Engelli çocukların eğitiminde üç ana sorunumuz var. Eğitim yöneticileri, engelsiz çocuğu olan ve olmayan aileler" dedi.

Kültür Günleri etkinlikleri kapsamında Düzce Rehberlik ve Araştırma Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda engellilere eğitim veren kurum müdürleriyle bir araya gelen Ayva, gazetecilere yaptığı açıklamada, son yıllarda engellilerin eğitiminde önemli mesafeler alındığını söyledi.

Hayatından örnekler vererek engelli eğitiminin önemini vurgulayan Ayva, şunları kaydetti:

"Engelli çocukların eğitiminde üç ana sorunumuz var. Eğitim yöneticileri, engelsiz çocuğu olan ve olmayan aileler. Bunların birincisi aileler. Engelli çocukların aileleri çocuklarının eğitim göreceğine inansın. Eğitimsiz çocuk, kendisine de ailesine de topluma da yüktür. Engelli çocuklarımızı eğitime ulaştırmalıyız. ikinci sorun ise eğitim yöneticileri. Engelli vatandaşların eğitim görmesine engel çıkarmasınlar. Üçüncü sorun ise engelsiz çocuğu olan aileler, sınıflarına engelli çocuk geldiğinde karşı çıkmasınlar."

Eğitimde meyvelerin 20 yıl sonra alındığını ifade eden Ayva, eğitimciliğin zor olduğunu ancak engellilere eğitimin çok daha zor olduğunu kaydetti.

Ayva, Düzce'de iyi projelere imza attıklarını dile getirerek, "Düzce'nin engelli eğitiminde aldığı yol, devlet büyüklerimiz tarafından da takdirle karşılanmış, ödüllendirilmiştir. Sorunlarımızın çözülmesiyle bu başarı daha da artacaktır" şeklinde konuştu.

Ayva, toplantıda elde edilecek sonuçların yeni kanun ve teklif önerileriyle Meclise taşınacağı da sözlerine ekledi.

26.09.2014 - AA