Kullanımı Kolay Telefonlar Yaşlıları ve Engellileri Hayata Bağlıyor

Cep telefonları gün geçtikçe daha hızlı, daha zeki, daha kompleks hale geliyor. Toplumun bazı kesimleri bunun pek de iyi olduğu düşünmüyor.
Joyce teknolojiye kolay kullanımlı cep telefonu ile ayak uyduruyor. Telefon Joyce’un yaşadığı yalnızlığı gidermesini sağlıyor.
Kişiye özel telefonlar, Londra’da bulunan Ownphone ofislerinde üretiliyor.
Dünyanın en basit telefonunu ürettikleri için teknoloji şirketinin çalışanları kendileriyle gurur duyuyor. Kolay kullanımlı telefonlar, yaşlılar, engellilere dünyaya açılma olanağı veriyor.
Telefon rehberindeki insanlar önceden oluşturulan bir isim listesi ile telefona yükleniyor. Ardından bu listeyi telefona basmak amacıyla 3D yazıcılardan çıktısı alınıyor.
12 farklı kişiyi rehber hafızasına sığdırabilen telefon, aynı zamanda arama kabul etme özelliğine de sahip.
‘‘Age UK’‘ vakfı adına çalışan Helena King insanların yaşlandıkça el melekelerinin kaybolduğunu bu yüzden yaşlıların dokunmatik telefonları kullanmasının zor olduğunun altını çiziyor. Helena King, bellek sorunları olan yaşlıların, normal telefonların kullanımında oldukça zorlandığını ve bu yüzden basitliğin önemli olduğunu sözlerine ekliyor.
İngiliz iletişim düzenleyicisi OFCOM’a göre, 65 ila 74 yaş arası insanların %82 si cep telefonu kullanıyor. Fakat bu rakam 75 yaş ve üzeri için %52ye kadar geriliyor. Bu da 65 yaş üzerindeki 3.3 milyon Britanyalı’nın telefon kullanmadığını gösteriyor.
26.08.2015 - euronews.comEtiketler: çalışmalarıyla her zaman takdir edilen, binlerce insanın hayata tutunmasını sağlayan bir dernek Bugün açılışını yaptığımız bu kafede, engellilere hizmet edecek Emeği geçen herkese