*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Vatan Aşkı Engel Tanımaz  (Okunma sayısı 3029 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • Yönetici
  • Kahraman Üye
  • *****
  • İleti: 5485
Vatan Aşkı Engel Tanımaz
« : 10 Mayıs 2016, 10:55:42 »
Vatan Aşkı Engel Tanımaz



Üsküdar Belediyesi, Engelliler Haftası dolayısıyla 'Vatan Aşkı Engel Tanımaz' temalı programda sembolik olarak askerlik yapacak olan engelli gençler için kına gecesi merasimi düzenledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Üsküdar Belediyesi'nin ortak düzenlediği programda engelli olan ve sembolik olarak askerlik yaparak yemin törenine katılacak gençler için kına gecesi merasimi gerçekleştirildi. Merasime, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in yanı sıra ilçe protokolünden birçok isim katıldı.

Kına merasiminde engelli gençler türküler söyleyip dans etti. Engelli gençlerin program öncesinde İstiklal Marşını hep bir ağızdan okuması duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, burada yaptığı konuşmada, "Gerçekten hem bizim kutsal değerlerimizin başında gelen vatan sevgisi, vatanımıza olan bağlılığımız asla vazgeçemeyeceğimiz bir sevgimizdir. Biz millet olarak günlerce, haftalarca aç susuz kalabiliriz. Bir takım sıkıntılara maruz kalabiliriz ama vatansız kalamayız. Genç kardeşlerimizin hayatlarında ne yazık ki malum sıkıntılar var. Biz burada hem engelli kardeşlerimizin kutsal sevdamız olan vatan aşkını asla ihmal edemeyeceğimizin göstergesi bir hatırlanması anlamında buradayız. Hem de bu kardeşlerimizin ve ailelerimizin nasıl ki sağlıklı genleri askere gönderirken yaşadığı o mutluluğu bir gün dahi olsa bir an bile olsa yaşatma adına toplum olarak onların yanında olduğumuzu gösterme adına sembolik de olsa bir merasim düzenliyoruz" ifadelerini kullandı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen programın devamında engelli gençlerin asker kınasını yaktı. Asker kınası yakılan gençlerin ailelerinin ise kına töreni esnasında mutluluğu gözden kaçmadı. Kına merasiminin sonunda da askerliğe hazırlanan engelliler kendileri adına okunan duaya katıldı.

İstanbul Haberleri