*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: KENDİNİ KEŞFETMEK İSTEYENLERİN EĞİTİMİ  (Okunma sayısı 1557 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• Yönetici
  • Kahraman Üye
KENDİNİ KEŞFETMEK İSTEYENLERİN EĞİTİMİ
« : 30 Temmuz 2009, 08:13:38 »

29.07.09 - İzmir'in Dikili İlçesi'nde, belediyenin öncülüğünde, "Toplumsal Duyarlılık Projeleri" kapsamında "Engelleri Yok Et, Kendim Keşfet" sloganıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen eğitim çalışmaları Beyaz İnci Özel Eğitim Merkezi'nde başladı.

Aralarında engellilerinde bulunduğu 8-13 yaş arasındaki 85 öğrenci katildi. Projeye Sabana Üniversitesi ile Dikili Engelliler Demeği de destek verdi. Projeyle, 8-13 yaş arası çocukların kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak, özgüvenlerini ve yaratıcılıklarını arttırmak amacıyla gönüllüler tarafından öğrendlere, sanatsal beceriler, eğitsel drama, müzik ve takım geliştirme gibi çeşitli aktiviteler yaptırılıyor. Sabancı Üniversitesi'nden gelen genç eğitmenler tarafından verilen eğitimler neşe içerisinde geçiyor. Projenin ilk gününde yapılan eğitimleri CHPli Dikili Belediye Başkam Osman Özgüven de izledi.

Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gülay Akalın, projenin toplumsal anlamda dezavantajlı olan ve engelli çocukların, hayata farklı bir bakış açısıyla yaklaşmalarım sağlamak, kendilerini ifade edebilme özelliğini kullanır hale getirmeyi hedeflediğim söyledi.

Akalın, "Böyle bir etkinliği Dikili'de yapmak, buradaki çocuklarımız için mükemmel bir olay. Toplumsal fayda konseptinde her türlü projeye açığız. Bu tür projelerin eğitim limanı Dikili, miçoları ise Dikili'nin çocukları olması için çalışacağız" dedi. Toplumsal Duyarlılık Projeleri, 2000 yılından bu yana Sabana Üniversitesi öğrencilerinin katilimi ile Mardin, Van, Şanlıurfa, Siirt, Diyarbakır'da, 2004'ten beri de Ayvalık'ta da devam ediyor. Proje kapsamındaki eğitimler 10 Ağustos'ta sona erecek.>Hürriyet