*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: AVRUPA BUNLARI KONUŞUYOR  (Okunma sayısı 1649 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• Yönetici
  • Kahraman Üye
AVRUPA BUNLARI KONUŞUYOR
« : 03 Ağustos 2009, 10:28:32 »

01.08.09 - İngiltere'de engelli bir kadın, kocasının kendisine ötanazi sırasında yardım etmesi durumunda cezai soruşturmaya uğrayıp uğramayacağının belirlenmesi amacıyla açtığı davayı kazandı. İngiltere Lordlar Kamarası, hükümetin, "intihar yardımı" konusunda kuralları belirlemesini istedi.

Multipl skleroz (MS) hastası olan Debbie Purdy (46), İngiltere'de ötanazi yasak olduğu için isviçre'de bir klinikte kendi hayatım noktalamayı planlıyor, ancak bunun için eşinin yardımına muhtaç. Bu yardımı nedeniyle eşi hakkında soruşturma açılıp açılmayacağı belirsiz olduğu için dosya yüksek yargıya taşındı. Yargı da, kadının talebi doğrultusunda savaların ötanazi hakkım kullanmak isteyenlere ilişkin yargı usullerini ve hukuki esasları ortaya koymaları gerektiğine hükmetti.

Purdy, kendi ölümünden soma Kübalı bir keman virtüözü olan eşi Omar Puente'nin başının belaya girmesini istemediğini belirterek, "Bu kararla yeniden doğmuş gibi oldum" dedi. Bu karar, İngiltere'de ötanaziye izin verilmesine gidecek sürecin ilk adımı olarak görülüyor. MS hastası Debbie Purdy, ötanazi için eşi Omar Puente'den yardım alacak.>Hürriyet