*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: ENGELLİ YELKEN YARIŞI İÇİN ÇALIŞIYOR  (Okunma sayısı 1809 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • Yönetici
  • Kahraman Üye
  • *****
  • İleti: 5485
ENGELLİ YELKEN YARIŞI İÇİN ÇALIŞIYOR
« : 04 Ağustos 2009, 20:30:57 »


04.08.09 - Güven Kaya, 18 yaşındayken harçlığını çıkarmak için çalıştığı inşaattan düşerek felç oldu. Ama bu 20 yaşına geldiğinde aşık olduğu Arzu Yılmaz'ı (17) kaçırmasını engellemedi. Bu uğurda yedi ay hapis de yatan Kaya, şimdi sporla uğraşıyor. Yeni hedefi ise yurtdışında yapılan engelliler yelken yarışlarına katılmak.

 

Babasına yük olmak istemeyen Güven Kaya, lise son sınıfı bitirdiği yaz, inşaatlarda çalışmaya başladı. Fakat 26 Haziran'da kalıpları sökerken dengesini kaybetti. Yedi kat aşağı düşen Kaya'nın beli kini ve kafatası çatladı. Doktorlar, kısa bir tedavi sürecinin ardından Kaya'ya kötü haberi vererek yapılacak bir şey kalmadığım söylediler. Sevk edildiği bir diğer hastanede ise kırık beline platin takıldı. Kazayı izleyen iki yıl boyunca bunalıma giren ve arkadaşlarının ısrarlarına rağmen dışarıya çıkmayı bile reddetmişti.Gecekonduları istimlâk edilince, Kaya da ailesiyle İstanbul'daki akrabalarının yanına taşındı. İstanbul'da genç adamın hayatı Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'nden (TOFD) bir yetkili ile tanışınca değişti. "Son çare" olarak nitelediği dernekte, kendisine bir akülü sandalye verildi ve spor merakı keşfedilerek basketbol takımına alındı.


Şimdi Folyo Kesim Atölyesi'nde duvar kağıtları için tasarım yapan Kaya'nın en büyük tutkusu tüple dalmak. Şişli Dalış Kulübü'nde dalgıçlığı öğrenen Kaya'nın yeni hedefi ise yurt dışında yapılan engelli yelken yarışlarına katılmak.>Hürriyet