Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Haberler:
Yüreğinde Engel Olmayanların Tek Adresi
Bizde VARIZ Dergisi
bizdevariz.net
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Melleseferi
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
Engelli haberleri
»
ENGELLİ DESTEK PROGRAMI VE ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: ENGELLİ DESTEK PROGRAMI VE ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ (Okunma sayısı 1602 defa)
melleseferi
Yönetici
Kahraman Üye
ENGELLİ DESTEK PROGRAMI VE ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ
«
:
04 Ağustos 2009, 20:48:26 »
04.08.09 - "15-20 cm'lik bir basamak bile tek başıma aşamayacağım büyüklükte bir engelken tamamen yeni bir hayata başlamak beni çok korkutuyordu. Üniversiteye başlayınca kimbilir daha ne sorunlarla yüzleşmek zorunda kalacaktım. Birçok üniversitede asansör yoktu. Bu da eğitimimi imkansız hale getiriyordu." Bu sözlerin sahibi olan Sabancı Üniversitesi öğrencisi Süha Mutluergil'in korktuğu başına gelmedi. Engelli öğrenciler için yapılabilecek bir rampanın, bir asansörün kimi zaman eğitimin önündeki engelleri kaldırmaya yetebildiğini gösteren Süha, dört üzerinden 3.97 not ortalamasına sahip. Şimdi Almanya'da bilgisayar mühendisliği üzerine staj yapıyor.
Süha'nın diğer öğrencilerle eşit şartlarda okuyabilmesinin sebebi Sabancı Üniversitesi'nin uyguladığı Engelli Destek Programı. 2005 yılından bu yana uygulanan programdan okuldaki 10 öğrenci faydalanıyor. Yardımcı öğrenci atanıyor Programda, engelli öğrenciyle birlikte gereksinimleri görüşülerek düzenlemelerin yapılmasına çalışılıyor. Gereksinimin türüne göre öğretim üyelerine ya da üniversitenin ilgili birimlerine bilgi veriliyor. Görme engelli ve ellerini sınırlı şekilde kullanabilen öğrencilere ders kayıt işlemlerinde destek sağlanıyor. Öğrencinin talebi üzerine ve gereksinimi doğrultusunda ders materyalleri farklı ortamda sunuluyor.
İhtiyaca göre derste anlatılardan not almada, tekrarlamada ve sınavlarda soruları okumada yardımcı olacak öğrenci atanıyor. Sınıflarda kısmi görme engelli öğrencilerin dersi takip edebilmesi için destekleyici teknoloji kullanım olanağı sunuluyor.Sabancı Üniversitesi derslikleri, engelli öğrenciler düşünülerek 'düzayak' yapılmış. Engelli öğrenciler için özel asansörler de inşa edilmiş. >Radikal
BizdeVARIZ.net
öMeR { MELLESEFERİ }
Engelsiz Bir Dünya için Bizde VARIZ
www.bizdevariz.net
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Melleseferi