Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Haberler:
Yüreğinde Engel Olmayanların Tek Adresi
Bizde VARIZ Dergisi
bizdevariz.net
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Melleseferi
»
SAĞLIK HABERLERİ
»
SAĞLIK HABERLERİ
»
Enfeksiyon Kapan Bebeğin Gözü Alındı
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Enfeksiyon Kapan Bebeğin Gözü Alındı (Okunma sayısı 1747 defa)
melleseferi
Yönetici
Kahraman Üye
İleti: 5485
Enfeksiyon Kapan Bebeğin Gözü Alındı
«
:
13 Nisan 2017, 08:59:31 »
Enfeksiyon Kapan Bebeğin Gözü Alındı
İstanbul’da 15 Temmuz darbe girişimi gecesi dünyaya gelen Abdullah ve Esra İ. çiftinin ikiz bebeklerinden B.Ş.’nin gözü kaptığı enfeksiyon nedeniyle alındı. Aile, doğumun yapıldığı özel hastane hakkında suç duyurusunda bulundu. Anne Esra i., bebeğinin gözünü fark etmemesi için evdeki aynaları kaldırdığını söyleyerek, "İleride ikizini görüp ‘Ben niye böyleyim’ demeyecek mi?" diye konuştu.
İstanbul Pendik’te özel bir hastanede 15 Temmuz darbe girişimi günü Esra ve Abdullah İ.’nin ikiz bebekleri Z.R. ve B.Ş. dünyaya geldi.
İddialara göre, 10. günün sonunda B.Ş.’nin sol gözü enfeksiyon kaptı. Hastanede gerekli teçhizat olmadığından bebek bir eğitim ve araştırma hastanesine sevk edildi.
Doktorlar aileye, enfeksiyonun beyne doğru gittiği, sol gözü almak zorunda olduklarını ancak yoğun bakım ünitelerinin dolu olduğu bilgisini verdi. Görme yetisinin bittiği anlaşılan bebek, iki hastane daha dolaştı. Doluluk gerekçe gösterildi. En sonunda B.Ş. bebek, 28 Temmuz’da bir devlet hastanesinde ameliyat edildi ve sol gözü alındı.
Aile suç duyurusunda bulundu
Aile doğumun yapıldığı özel hastane için suç duyurusunda bulundu. Savcılık, “taksirle yaralama” suçundan soruşturma başlatıp hastane yetkilisinin ifadesini aldı. Yetkili, ifadesinde sorumluluğunun olmadığını ifade ederek suçlamaları reddetti. Savcılık, dosyayı Adli Tıp’a gönderdi. Sağlık Bakanlığı da konuya ilişkin inceleme başlattı.
Her ay bir operasyon olmak zorunda
Denizcilik işiyle uğraşan baba Abdullah İ., kızının başına gelenlerden sonra işi bıraktı, psikolojisi bozulan eşi ve 9 yaşındaki kızı M. ile ilgilenmeye başladı.
Her ay kontrolü olan bebeğin tedavi masrafları için dairesini sattı. Abdullah İ., “Ameliyattan sonra üzüntüden kalp krizi geçirdim. Bebeğimiz her ay operasyon geçiriyor.Her ay göz çukuru diğer gözle simetrik büyüsün diye küremsi materyal koyuyorlar. Ömür boyu bu sürecek. Göz nakli şansımız artık yok” diye konuştu.
'Aynaları kaldırdım'
Habertürk'ün haberine göre; Anne Esra İ. ise “20 günde 18 kilo verdim. Psikolojik destek almam lazım. Bebeğimin fotoğrafını çekemiyorum. Sokağa çıktık geçen gün. Birisi çocuğumun gözüne dikkatlice baktı, 3 gün kendime gelemedim. Bebeğim gülünce ben ağlamaya başlıyorum. İleride ikizini görüp ‘Ben niye böyleyim’ demeyecek mi? Aynaları kaldırdım, anlamasın, görmesin yüzünü” dedi.
07.04.2017 - Habertürk
Anahtar Kelimeler : kardeşimide göndereceğiz onların yanına diyen kızdan nefret ediyorum ben bizim liderimiz diyen üniversite arkadaşlarımdan nefret ediyorum BEN OLMAYANA DEĞIL
Kayıtlı
BizdeVARIZ.net
öMeR { MELLESEFERİ }
Engelsiz Bir Dünya için Bizde VARIZ
www.bizdevariz.net
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Melleseferi
»
SAĞLIK HABERLERİ
»
SAĞLIK HABERLERİ
»
Enfeksiyon Kapan Bebeğin Gözü Alındı