*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: İŞİTME ENGELLİLERE TARIM KURSU  (Okunma sayısı 1624 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• Yönetici
  • Kahraman Üye
İŞİTME ENGELLİLERE TARIM KURSU
« : 27 Ağustos 2009, 21:36:16 »

26.08.09 - Fethiye İşitme Engelliler Derneği Başkanı Osman Taşkın, hazırladıkları bir projeyle ilçedeki işitme engellilere topraksız tarım yapma kursu verileceğini açıkladı.

Proje hakkında bilgi veren Fethiye İşitme Engelliler Derneği Başkanı Osman Taşkın, projenin amacının engellilerin meslek sahibi olmalarını sağlamanın yanı sıra sertifikalı üreticiler yetiştirmek olduğunu söyledi. Kursa katılan bütün kursiyerlere sertifika verileceğini belirten Taşkın, projenin detaylarını şöyle anlattı: "Kursiyerler, 2 ay sürecek kurs boyunca her gün için 15 TL para alacak. Kursun eğitim ve teknik giderlerinin tamamı İş- Kur tarafından karşılanacak. Kursun hayata geçebilmesi için 10 işitme engelli arkadaşımıza daha ihtiyacımız var. Aksi halde kursu başlatamıyoruz."

TOPRAKSIZ TARIM KURSU

Fethiye İşitme Engelliler Derneği tarafından hazırlanan ve İş-Kur tarafından onaylanan proje Mefharet Sıtkı Koçman Meslek Yüksekokulu'nda hayata geçirilecek. 20 işitme engellinin katılacağı kursta Doç. Dr Fahri Yiğit ve ekibi uygulamalı olarak ders verecek. Kursa katılan engelliler meslek edinmenin yanı sıra eğitim süresi boyunda para da alacak. Kurs bitiminde sertifika alan engellilerden oluşan kooperatif kurulacağı, alınan eğitimler doğrultusunda, organik ve topraksız tarım yetiştiriciliği yapılacağını belirtildi. Kursiyerlerin, 19-45 yaş arasında, ilköğretim mezunu, işsiz ve emekli olmaması gerekiyor.>CHA