Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Haberler:
Yüreğinde Engel Olmayanların Tek Adresi
Bizde VARIZ Dergisi
bizdevariz.net
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Melleseferi
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
Engelli haberleri
»
AŞIRI HIZ KURBANLARI
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: AŞIRI HIZ KURBANLARI (Okunma sayısı 1514 defa)
melleseferi
Yönetici
Kahraman Üye
AŞIRI HIZ KURBANLARI
«
:
28 Ağustos 2009, 20:15:35 »
28.08.09 - 'Keşke yol kenarına çıkabilsem de şoförleri hız yapmayın diye uyarsam' diyen 5 çocuk annesi Firdevs Karan geçtiğimiz yıl bir trafik kazası geçirdi ve felç oldu. Kendi işini kendi göremeyen anne, kaza sonrası en hayatî anlarda bile özürlü kızını düşündüğünü ve onun için Allah'tan yaşamayı istediğini söylüyor.
Sakarya'nın Akyazı ilçesinde yaşayan Firdevs Karan, geçen yıl hasta ziyaretinden dönerken eşi ve oğlunun da içinde bulunduğu otomobil bir köpeğe çarpıp takla artı. İki kişinin Ölümüyle sonuçlanan kazada eşi Ali, oğlu Gökdeniz ile birlikte yaralanan Karan, omuriliğinin zedelenmesi sonucu sakat kaldı. Dört ay hastanede tedavi gören ve 5 ameliyat geçiren Karan, l'i özürlü 5 çocuğuyla birlikte hayat mücadelesi veriyor.
Karan, aşın hızın kurbanı olduğunu söyledi. Mutlu giden bir hayatinin geçirdiği kazanın ardından altüst olduğunu belirten Karan, kaza gününü söyle anlattı: "Eşim, oğlum, kız kardeşimin kocası ve eşimin arkadaşı ile birlikte Sakarya Egjtim ve Araştırma Hastanesi'ne kardeşimi ziyarete gitmiştik. Dönüşte aracı eşimin arkadaşı Nazım Öksüz, kullanıyordu. Önümüze aniden köpek çıktı. Çok süratliydik. Hızlı olduğumuz için duramadık. Köpeğe çarpıp takla attik. Kazada sürücü ile kız kardeşimin eşi öldü. Eşim, oğlum ve ben yaralandık. Eşimin ve oğlumun durumları iyiydi. Dört ay Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gördüm. 5 ameliyat geçirdim." Omuriliği zarar gördüğü için boynundan aşağısının tutmadığını anlatan Karart çocuklan ve eşinin desteği ile hayatını devam ettirebildiğini ifade etti.
Belediyenin kurduğu prefabrikte yaşamaya çalıştıklarını dile getiren Karan, "4 kızım 1 oğlum var. Oğlum 3 yaşında. En büyük kızım ise 20 yaşında. 18 yaşındaki bir kızım zihinsel engelli. En büyük kızım çalışarak bütçesine katkıda bulunuyordu. Ben sakat kalınca işi bırakmak zorunda kaldı. Yemeğimi kendim yiyemiyorum. Kollarımı az da olsa kaldırabiliyorum. Ama parmaklarımı kullanamadığım için yemeğimi kendim yiyemiyorum. Eşim inşaatlarda çalışarak geçimimizi sağlıyor. Her zaman iş bulamıyor. Kaymakamlığın yardımıyla ayakta durmaya çalışıyoruz.Hayırseverlerin yardımını bekliyoruz." dedi.
Özürlü çocuğu için hayata tutunduğunu anlatan Karan, şunian söyledi: "Kazadan önce bahçe işlerine giderek çalışıyordum. Şimdi iş yapamıyorum. Ancak özürlü kızım için yaşadığıma seviniyorum. Hastanede yoğun bakımda doktorlara 'Beni özürlü kızım için yaşatin' demişim. Bunu doktorlar kendime gelince söyledi." Boynundan aşağısı felç olan Firdevs Karan, biri özürlü 5 çocuğu ile birlikte hayata tutunmaya çalışıyor. Karan, kaymakamlığın ve hayırseverlerin yardımlarıyla ayakta durduklarını belirtiyor.>Zaman
BizdeVARIZ.net
öMeR { MELLESEFERİ }
Engelsiz Bir Dünya için Bizde VARIZ
www.bizdevariz.net
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Melleseferi