*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: REHABİLİTASYON MERKEZLERİ KAPANMIYOR AMA!..  (Okunma sayısı 1665 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• Yönetici
  • Kahraman Üye
REHABİLİTASYON MERKEZLERİ KAPANMIYOR AMA!..
« : 30 Ağustos 2009, 21:17:04 »

Yeni eğitim öğretim yılı başlarken rehabiliyasyon merkezleri kapanıyor ya da kapatılacak gibi asılsız ve yanlış dedikodular eğitimciler ve rehabilitasyon merkezlerinin şaşkınlık ve paniğe girmesine sebep oldu.

Oysa işin aslı şöyle; Zihinsel engelli ve otistik çocukların eğitimlerinin kesintiye uğramaması ve devamlılığın sağlanması amacıyla eğitim projesi hayata geçiriliyor. Edinilen bilgi ye göre Devlet Bakanı Nimet Çubukçu’nun Milli Eğitim Müdürlerine verdiği talimata göre bu yıl hiçbir engelli öğrencinin eğitim için yıllarca sıra beklememesi ve açıkta kalmaması için gerekli adımların atılması ve ilköğretim okullarında engelli öğrencilere özel sınıf açılması talimatını vermiş.

Yaşanan durum karşısında Yasadikca.com’un yetkililerden aldığı bilgi ye göre özel eğitim veren merkez ya da rehabilitasyon merkezlerinin kapatılması ya da eğitimlerine son verilmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Eğitimci ve rehabilitasyon merkezlerinin paniğe girmesine gerek yoktur.

Her ilin Milli Eğitim Müdürlerine verilen talimatlar doğrultusunda zihinsel engelli öğrencilerin Eğitim Uygulama Okullarında eğitim görmek için kontenjan doluluğu nedeniyle İstanbul gibi büyük illerde 2 yıl sıra beklemesini önlemek ve çocukların eğitimlerinin sarkmaması için her il ve ilçeler engelli öğrenci sayısına göre ilköğretim okullarının 1 ya da 2 sınıfını engelli öğrenciler için eğitime açacak.

Bu projenin hayata geçmesiyle birlikte aileler çocuklarının eğitimlerinde zaman kaybetmeyecek ve okul önlerinde kayıt içinde sıra beklemeleri de sona erecek.

Yasadikca.com