*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: İKİ ENGELLİ ÖĞRENCİNİN HAYAT HİKAYESİ  (Okunma sayısı 1564 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• Yönetici
  • Kahraman Üye
İKİ ENGELLİ ÖĞRENCİNİN HAYAT HİKAYESİ
« : 02 Eylül 2009, 21:01:25 »

01.09.09 - Adana’da, görme engelli 18 yaşındaki Sercan Aydın, dün hayalindeki Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü’ne kaydını yaptırmanın mutluluğunu yaşadı. İzmir’de ise dokuz yaşındaki Mehmet Ali Yeşiltepe, nakil için kalp bekliyor. Eğer çok geç olmadan nakil yapılabilirse Mehmet Ali okuyup cerrah olacak.

Ailesinin fedakârlığı ve özel çabasıyla ÖSS Sözel-2 puan türünde Türkiye 176’ncısı olan görme engelli 18 yaşındaki Sercan Aydın, dün çok istediği Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü’ne kaydını yaptırdı. Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Balcalı Yerleşkesi’ne ailesiyle birlikte gelen Aydın, üniversiteyi kazanmak için 12 yıl büyük emek verdiğini belirterek, “Bölümümü başarıyla bitirerek engellilere örnek olmak istiyorum. Okulumu bitirince insanlara yardımcı olacağım. Özellikle benim gibi engellilere rehberlik ederek, onların hayata tutunmalarını sağlayacağım” dedi.

‘Çektiğim sıkıntıların hepsini unuttum’

Anne Songül Aydın da hayatının en güzel günlerinden birini yaşadığını söyleyerek, şöyle dedi: “Benim için bundan daha büyük mutluluk yok. Yıllarca Sercan’la birlikte okula gittim. O derse girdi, ben dışarıda onu bekledim. Çok zorluklar çektik. Çektiğim tüm sıkıntıları unuttum. Oğlumun iyi bir eğitim alması için hayırseverlerden destek bekliyorum.” Baba Ali Musa Aydın, kızının da üniversitede okuduğunu, emekli maaşıyla iki çocuk okutmanın zor olduğunu belirterek, yetkililerden destek istedi.

Cerrah olmak istiyor

Ve hayalleri olan bir diğer genç... Kalp yetmezliği tedavisi gördüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yapılan operasyonla Türkiye’de yapay kalbin takıldığı en küçük hasta olan 9 yaşındaki Mehmet Ali Yeşiltepe, nakil için uygun bir kalbin bulunmasını bekliyor. Boyundan büyük ve kilosundan daha ağır cihaz nedeniyle son iki ayını hastanede geçiren Yeşiltepe, “Makine ağır. Koşamıyorum, top oynayamıyorum. İyileşince okula gitmek istiyorum. Okuyunca doktor olmak istiyorum. Cerrah olacağım. Herkesin organlarını bağışlamasını istiyorum’’ dedi. Kardeşleri Faruk (15) ve Veysi’yi (10) de aynı hastalık sonucu kaybettiğini anlatan abla Gülcan Yeşiltepe de (17) “Tek duamız kalbin bulunması” dedi.>Hürriyet