*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: DİYARBAKIRLI ENGELLİLER İÇİN PROJE HAZIR  (Okunma sayısı 1592 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • Yönetici
  • Kahraman Üye
  • *****
  • İleti: 5485
DİYARBAKIRLI ENGELLİLER İÇİN PROJE HAZIR
« : 06 Eylül 2009, 00:04:00 »


05.09.09 - Bedensel Engelliler Derneği Diyarbakır Şubesince, evinden çıkamayan ya da çıkmakta zorlanan engellilere bilgisayar eğitimi verilmesi amacıyla proje hazırlandı. Evinden çıkamayan ya da çıkmakta zorlanan engellilere bilgisayar eğitimi verilmesini amaçlayan proje, İŞKUR tarafından da onaylandı.


Şube Başkanı Kadri Topdemir, yaptığı açıklamada, engellilerin genel nüfusa oranının yüzde 12 civarında olduğunu, aileleriyle birlikte bu oranın yüzde 30'u aştığını belirterek, Diyarbakır'da da resmi olmayan araştırmalara göre kentte yaklaşık 3747 bin arasında engellinin bulunduğunu, bedensel özürlü insanların sayısının bir hayli fazla olduğunu söyledi. Dernek olarak engellilerin günlük yaşamını kolaylaştıracak projeler üreterek, bunları hayata geçirmek istediklerini aktaran Topdemir, sunulan eğitim, sağlık ve istihdam haklarının parasal destekten çok daha önemli olduğunu belirtti.


Her insan gibi engellilerin de hayatlarını kimseye muhtaç olmadan sürdürmesinin insan hakları konusu olduğunu ifade eden Topdemir, şöyle konuştu: "Engellilerin eğitim hakkından faydalanması için çalışma yürütüyoruz. Eğitim her engeli aşar inancımız var. Bu amaçla evden çıkamayan ya da evden çıkmakta zorlanan engellilere yönelik proje hazırladık. Projemiz, İŞKUR tarafından onaylandı. Proje kapsamında ilk etapta 5 engelliye evinde bilgisayar eğitimi verilecek. Daha sonra bu eğitim modeli yaygınlaştırılacak. Bu, çalışmanın yaygınlaştırılması için bir altyapı olacak. Eğitimden yararlanacak engelliler İŞKUR İl Müdürlüğüne kayıtlı, işsiz ve en az ilköğretim mezunu olacak. 41 bin TL maliyeti olan projeden yararlanan engelliler, yüzde 60 ve üzeri özürlülüğe sahip engelli bireylerden oluşacak. Bilgisayar eğitimi 3 ay boyunca verilecek. Bu çalışmayla toplumdan dışlandıklarını düşünen engellileri hayata bağlamak istiyoruz. Engellileri mesleki beceri kazandırarak, rehabilite olmalarını sağlayacağız.">Gündem