Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Haberler:
Yüreğinde Engel Olmayanların Tek Adresi
Bizde VARIZ Dergisi
bizdevariz.net
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Melleseferi
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
Engelli haberleri
»
İLK TÜRK OLDU
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: İLK TÜRK OLDU (Okunma sayısı 1530 defa)
melleseferi
Yönetici
Kahraman Üye
İLK TÜRK OLDU
«
:
06 Eylül 2009, 07:38:35 »
05.09.09 - Mustafa Ak ve eşi Seher Hanım, iki kız çocuklarıyla beraber tam bir mutluluk tablosu çiziyor. Tek bacağını kaybeden gazi Ak, kazandığı altın madalya ile bu başarıya imza atan ilk Türk de oldu. Sımakla bir ayağını mayına kurban veren ve hayata küsen Mustafa Ak, eşinin de teşvikiyle başladığı okçulukla yaşama tutundu. Üstelik Ağustos ayında da dünya şampiyonu oldu.
Vatani görevini yaparken mayına basarak bir ayağını kaybeden Mustafa Ak'ın yaşamını, eşinin teşvikiyle başladığı okçuluk sporu değiştirdi. Bu sayede tekrar hayata tutunan gazi Ak, Çek Cumhuriyeti'nde yapılan Dünya Engelliler Okçuluk Şampiyonasında dünya şampiyonu oldu.
Mustafa Ak, Şırnak'ın Silopi ilçesinde vatani görevini yaparken 16 Kasım 1994 günü mayına bastı. Ambulans uçakla Şırnak Askeri Hastanesi'ne kaldırılan Ak, yaklaşık 4 saat süren ameliyata rağmen sol bacağınm diz altındaki kısmını kaybetti. Şırnak'ta yaklaşık 1 hafta tedavi olduktan sonra uçakla Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne gönderilen Ak'ın ayağına protez takıldı. Gazi Ak, ailesi tarafından Samsun'un Tekkeköy ilçesine bağlı Çırakman Mahallesi'ndeki baba ocağına getirildi.
2001 'de TSK'ya ait gaziler için yapılan Ayvalık'taki kampta Karagücü okçuluk takımıyla tanışan Mustafa kulübe davet edildi. Bacağını kaybettikten sonra hayata küstüğünü, insanların anlatan Mustafa Ak, başarısının kaynağı olarak eşini gördüğünü dile getirerek, "Şehit olmak da vardı ama ben gazi oldum. Bir mucize eseri hayatta kalmıştım, mucize eseri de hayata turundum. Zor günler geçirdim. Ama aradan geçen zaman şunu gösterdi ki benim bu ülkeye olan borcum bitmemiş. Bu borcumu şimdi ülkemin İstiklal Marşı'nı tek ayakla da olsa dünyaya dinleterek ödüyorum" dedi. Mustafa Ak'ın babası Mümin (76) ve annesi Saliha (71) ile eşi Seher Ak ise, gazi olmasının acısını, başarısı ile gurur duyarak unuttuklarını söyledi.>Sabah
BizdeVARIZ.net
öMeR { MELLESEFERİ }
Engelsiz Bir Dünya için Bizde VARIZ
www.bizdevariz.net
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Melleseferi