*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: SOSYAL SORUMLULUKTA BURSA'DA BİR İLK  (Okunma sayısı 1578 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• Yönetici
  • Kahraman Üye
SOSYAL SORUMLULUKTA BURSA'DA BİR İLK
« : 06 Eylül 2009, 07:45:17 »

05.09.09 - Zorunlu eğitim dışında kalan zihinsel engellilerin becerilerinin geliştirilerek iş yaşamına kazandırılmasını amaçlayan Torunlar Grubu, Bursa'nın ilk iş Eğitim Merkezi'ni inşa ederek Milli Eğitim'e bağışlayacak. Okulun 2011 eğitim-öğretim yılına yetiştirilmesi planlanıyor.

Çeltik Mahallesinde 5 bin 633 m2'lik alana kurulacak Zihinsel Engelli Çocuklar iş Atölyesi Özel Eğitim Okulu 2,5 kattan oluşacak ve içinde 13 adet atölye, 3 adet derslik, kütüphane, revir, yemekhane, kafeterya ve toplantı salonu bulunacak. Okulda zihinsel öğrenme yetersizliği dolayısıyla zorunlu eğitim imkânından yararlanamayan 150 kişi aynı anda eğitim alabilecek. Eğitime alınacak kişilere okuma yazma becerilerinin geliştirilmesinin yanı sıra el, göz ve kas işbirliğini sağlayacak uygulamalı atölye dersleri verilecek. Eğitimlerin kişinin gelişimine göre en az iki yıl sürmesi planlanıyor. Tahmini 7 milyon liraya mal olacak merkezin proje aşamasının tamamlanmasına paralel yapımına başlanması ve 2011 eğitim yılında öğretime açılması hedefleniyor. Yaş sınırlaması olmadan hizmet verecek kurumdan ise ülkemizde sadece izmir, Ankara ve Karabük'te bulunuyor.

Zafer Plaza ve Korupark'ın yatırımcısı Torunlar Şirketler Grubu, Bursa'da gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projesi halkalarına bir yenisini daha ekliyor. Bursa'nın ilk 'Zihinsel Engelli Çocuklar İş Atölyesi Özel Eğitim Okulu'nun yapımına ilişkin protokol; Valilik, Milli Eğitim İl Müdürlüğü ve Torunlar Şirketler Grubu arasında imzalandı. Zihinsel Engelli Çocuklar İş Atölyesi Eğitim Okulu'nun yapımıyla ilgili protokolün imza törenine; Vali Sahabettin Harput, Milli Eğitim İl Müdürü Atilla Gülsar ve Torunlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun katıldı.

Protokol imza töreninde bir konuşma yapan Vali Sahabettin Harput, Türkiye'de nüfusun yüzde 10'unu engelli vatandaşların oluşturduğuna dikkat çekerek, Bursa'da toplam 250 bin engelli vatandaşın bulunduğunu belirtti. Yıldırım ve Nilüfer İlçeleri'ndeki iki ayrı İş Eğitim Merkezi bünyesinde toplam 258 engelli öğrencinin eğitim için sırada beklediğine dikkat çeken Harput, "Engelli vatandaşlarıOkulun yapımıyla ilgili protokolün imza törenine; Vali Sahabettin Harput, Milli Eğitim II Müdürü Atilla Gülsar ve Torunlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun katıldı.

Torunlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, Türkiye'nin çeşitli yerlerinde fabrika ve işletmeleri bulunan bir grup olarak sadece yatırımlarıyla değil, üstlendikleri sosyal sorumluluk projeleriyle de değer üretlarımız için elimizi taşın altına koyuyoruz. Bu insanlarımızın eğitilip, bireysel becerilerinin geliştirilmesi, üreten birer yurttaş olmalarına katkı sağlayacağımız için büyük mutluluk duyuyoruz. Okulumuzun şimdiden Bursa'ya hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu. Milli Eğitim İl Müdürü Atilla Gülsar da, okulun Bursa'da çok önemli bir açığı gidereceğini belirtti.>BursaHakimiyet