*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: HAYIRSEVER MÜHENDİS  (Okunma sayısı 1546 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• Yönetici
  • Kahraman Üye
HAYIRSEVER MÜHENDİS
« : 25 Eylül 2009, 08:04:02 »

24.09.09 - Rus mühendis Vadim Jarikov, ayakları olmayan ve yürüyemeyen köpekler için tekerlekli sandalye üretti. Başkent Moskova'da yaşayan Jarikov'un ürettiği tekerlekli sandalye sayesinde özürlü köpekler rahatça yürüyebiliyor.

Vadim Jarikov ev ortamında çalışma yeri oluşturarak kendisine başvuran engelli köpeklerin sahiplerinin siparişlerine cevap veriyor. Haftada en az dört adet tekerlekli sandalye siparişi aldığını anlatan Jarikov, bu işi yapmasını hayvanseverliğe bağlıyor. Beş sene önce bu mesleğe başlayan Jarikov hatıralarını şöyle anlatıyor: "Beş yıl önce arkadaşlarım arabanın çarptığı kimsesiz köpeği bana getirerek yardım istedi. Ben de internette yabancı sitelerde gördüğüm modellerin aynısını burada yapmaya çalıştım. Böylece çelik borular, tekerlekler ve kayış kullanarak kendi tekerlekli sandalyemi ürettim."

Fila adlı köpeğin sahibi Tatyana Botneva," Köpeğim haziran ayında otomobilin içinden zıplayarak omurgasını zedeledi. Arka bacakları felç olan köpek yürüyemez hale geldi. Arkadaşlarım Jarikov adlı mühendisin bana yardımcı olabileceğini söylediler. Geldik." At semeri şeklinde köpeğe takılan tekerlekli sandalye adeta at arabası izlenimini oluşturuyor. Köpek tekerlekler sayesinde kolayca yürüyebiliyor. Hayvanların yeni yürüme biçimine alışmakta zorluk çekmediklerini anlatan Jarikov, köpeklerin hemen koşmaya başladıklarını ifade ediyor. Rus mühendis, hayvanlar için ürettiği tekerlekli sandalyeleri geliştirmeye planladığını söyledi.>CHA