*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: TRAFİK İÇİNDE 1,5 SAATTE OKULA GİDEN ENGELLİ FARKEDİLDİ  (Okunma sayısı 1743 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• Yönetici
  • Kahraman Üye

10.11.09 - Bursa Osmangazı Kaymakamlığı, bedensel engelli torununu tekerlekli sandalye ile okula götüren 74 yaşındaki Ali Aras'ın evini okula yakın yere taşımasına yardımcı oldu. Panayır İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Engin Aras'ı okuluna dedesi götürüyor. Dersin başlamasına 1 saat kala torununu tekerlekli sandalyeye oturtarak yola çıkan Ali Araş, yaklaşık 1,5 kilometrelik yolu yağmur çamur, yaz kış demeden aşıyordu. Araş, özellikle Bursa-lstanbul karayolundan karşıya geçerken büyük tehlikeler atlatıyordu. Araş, yakınlardaki üst geçitte bedensel engelliler için rampa ya da asansör bulunmamasından dolayı adeta cambazlık yaparak karşıya geçmeye çalışıyordu. Dede-torunun, olası bir trafik kazasında yaşanabilecek ölüm tehlikesini bile hiçe sayarak her gün yaptığı bu zorlu yolculuk, görenleri hem şaşırtıyor, hem de eğitim aşkı kendine hayran bırakıyordu. Basında yer alan haberlerle ailenin durumunu öğrenen Osmangazi Kaymakamlığı, ailenin evini okul yakınında kiraladığı bir eve taşıdı. Evin ilk kirasını veren Kaymakamlık ayrıca depozitoyu da karşılayarak Engin'in bundan sonra dedesi ile birlikte zorluk çekmeden ve büyük tehlikeler yaşamadan okuluna gidip gelmesini sağladı. Engin'e bir yardım da 11 Milli Eğitim Müdürlüğü'nden geldi. Engin, bir servisle evinden alınarak okula götürüp getiriliyor. Her okula gönderişinde oğlunun döneceği anı büyük bir merak ve heyecanla beklediğini dile getiren anne Meryem Araş, oğlu ile dedesinin, okul yolculuğunda daha önce birkaç kez trafik kazası tehlikesi atlattıklarını vurguladı. Oğlunun kas düşüklüğü rahatsızlığı nedeniyle yürüyemediğini belirten Meryem Araş, "Çocuğum hastalığı yüzünden tuvaletini tutamıyor. Bu nedenle belinde ödem oluştu. Gerekirse benim sinirlerimi alıp ona versinler. Kendimiz için hiçbir şey istemiyoruz. Sadece oğlum iyi olsun, en iyi doktorlar ona baksın." diye konuştu.>DokuzSütun