Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Haberler:
Yüreğinde Engel Olmayanların Tek Adresi
Bizde VARIZ Dergisi
bizdevariz.net
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Melleseferi
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
Engelli haberleri
»
ÇOCUKLARINIZI OKULLARA KAYDETTİRİN UYARISI
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: ÇOCUKLARINIZI OKULLARA KAYDETTİRİN UYARISI (Okunma sayısı 1691 defa)
melleseferi
Yönetici
Kahraman Üye
ÇOCUKLARINIZI OKULLARA KAYDETTİRİN UYARISI
«
:
11 Kasım 2009, 12:03:18 »
10.11.09 - Beykoz Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi, Ayetullah Keser İlköğretim Okulu'nun binasında hizmete açıldı. Okulun 30 öğrencisi bulunuyor. Engelliler için eğitim seferberliği başlatan İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim Şubesi, kentte özel eğitim veren okulların sayısını açılan 5 yeni okulla birlikte 56'ya çıkardı. Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim Şube Müdürü Halis Kuralay, "Sırada bekleyen hiçbir engelli kalmayacak. Engelli olup da bizim portföyümüze girmeyen çocuk kalmasın" diyerek eğitim seferberliği başlattıklarını belirtti. ÖĞRETMEN SIKINTISI VAR Kuralay, hâlâ çocuğunu okula kayıt ettirmeyen velilerden, ilçe milli eğitim müdürlüklerine başvuruda bulunmalarını da istedi. Kuralay, özel eğitim okullarında diğer okullar gibi günde 6 saat ders verildiğini vurguladı. Velilerin, çocuklarını rehabilitasyon merkezlerine gönderdikleri için okula göndermekte çekingen davrandıklarını söyleyen Kuralay, ayda en fazla 10 saat ders verilen bu merkezlerle bu okuldaki eğitimlerin aynı olmadığını dile getirdi. Halis Kuralay, diğer yandan okullarda açılan özel eğitim sınıflan için bine yakın öğretmeni bir haftalık eğitime tabi tuttuklarını belirterek, Türkiye'de yetişmiş özel eğitim öğretmeni ihtiyacı bulunduğuna işaret etti. Kuralay, "Özel eğitimde öğretmen ihtiyacı had safhada. Türkiye'nin ihtivaçlannın çok altında özel eğitim öğretmeni yetişiyor" dedi.>Bugün
BizdeVARIZ.net
öMeR { MELLESEFERİ }
Engelsiz Bir Dünya için Bizde VARIZ
www.bizdevariz.net
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Melleseferi