*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: ENGELLİ GENÇ İÇİN RAMPA YAPMA ZAMANI  (Okunma sayısı 1759 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• Yönetici
  • Kahraman Üye
ENGELLİ GENÇ İÇİN RAMPA YAPMA ZAMANI
« : 24 Kasım 2009, 18:16:29 »

23.11.09 - Okçu Baba Türbesi'nde gönüllü türbedarlık yapan engelli vatandaş İsmail Acun, Büyükşehir Belediyesi'ne engelli rampası yapılması için defalarca dilekçe verdiğini ama hala bir cevap gelmediğini söyledi. Bursa'da Okçu Baba Türbesi’nin gönüllü olarak bakımını üstlenen ve türbenin önünde sattığı boncuklardan yaşamını sürdürmeye çalışan engelli İsmail Acun' un her gün yaşadıkları engellilere değer verilmediğini gözler önüne seriyor. Türbenin önünde engelli rampası olmadığından Acun, her gün öğrencilerin yardımıyla türbeye inip çıkıyor. Engelli rampası yapılması için Büyükşehir Belediye Meclisi ne defalarca dilekçe yazan İsmail Acun, hala bir cevap alamadığını söyledi. Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim Sönmez'le görüştüğünü belirten Acun, "Başkanımız da dilekçe yazdı. 2 ay önce memurlar gelip inceleme yaptı ancak hiç ses yok. Beni her sabah Tophane Lisesi öğrencileri indiriyor. Akşam da ziyaret edenlerden ya da buradan geçen vatandaşlardan yardım istiyorum. Onlar çıkartıyor. Buraya bir engelli rampası yapılmasını istiyorum" dedi. Diğer türbelerde ve turistik yerlerde de engelli rampasının olmadığını kaydeden Acun, "Böyle turistik yerlerde engelli rampasının olması gerekiyor. Çünkü buraları sadece sağlam kişiler ziyaret etmiyor. Engelliler de ziyaret ediTüm engellerine rağmen hayata küsmeyen İsmail Acun, türbede KPSSye çalışarak, vakit geçiriyor. Bizi yok saymasınlar" diye konuştu. Okçu Baba Türbesi nin şu an vakıfların sorumluluğunda olduğunu ancak Osmangazi Belediyesi'ne geçme durumu olduğunu anlatan Acun, "Ben burada resmi değilim ama türbeyi açıyorum, gelen turistlere bilgi veriyorum. 4 yıldır burada duruyorum. Bazen anahtarlık, boncuk yapıyorum, eşim de, lif, sabunluk, dantel örüyor, onlan satıp geçimimi sağlamaya çalışıyorum" dedi. Engellilere çok fazla değer verilmediğini vurgulayan İsmail Acun. "Bazı otobüs şoförleri beni görmezden gelip durakta durmuyorlar. Heykel'in dışındaki yerlerde engelli giriş çıkışları yok. Ben de engelli olmak istemezdim. Beyincik zedelenmesi nedeniyle 8 yıl önce tekerlekli sandalyeye mahkum oldum. Bizim de gezmeye, dolaşmaya hakkımız var" diye konuştu. Tekerlekli sandalyesinin arıza yaptığını ve bu yüzden Valiliğe gittiğini anlatan Acun "Yetkililerle konuştum; "Arabam arıza yaptı Ankara'ya gönderdim. 15 gün sonra geldi ve para islediler, para ödemeye gücüm yok diye anlattım. Araştırma yapılmasını istediler. Yıldırım kaymakamlığını aradılar kaymakamlık durumumun iyi olduğunu söylemiş. Benim sadece bir engelli maaşım var. 480 TL, ev kiram zaten 500TL Benim durumum nasıl iyi olur. " dedi.>Kent