Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Haberler:
Yüreğinde Engel Olmayanların Tek Adresi
Bizde VARIZ Dergisi
bizdevariz.net
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Melleseferi
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
Engelli haberleri
»
GÖRME ENGELLİLERE YELKENLİ EĞİTİMİ
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: GÖRME ENGELLİLERE YELKENLİ EĞİTİMİ (Okunma sayısı 1694 defa)
melleseferi
Yönetici
Kahraman Üye
GÖRME ENGELLİLERE YELKENLİ EĞİTİMİ
«
:
24 Kasım 2009, 18:31:02 »
23.11.09 - 7 ay boyunca 72 işitme ve görme engelli yelkenli eğitimi alacak. Amaç; ülkemizin, Paralimpik Olimpiyatlarda yelken branşında ilk kez temsil edilmesi. Onlar görme, işitme ya da bedensel engelli olmalarına karşın doğaya meydan okuyorlar. Türkiye'nin ilk engelli yelken kulübünü kurmayı hedefleyen "Engelli Değil Yelkenli Projesi" gönüllülerin katılımıyla adım adım ilerliyor. Deniz Ticaret Odası izmir Şubesi, Karşıyaka Yelken Kulübü, Çağdaş Özürlüler Yaşam Derneği, Piri Reis İlköğretim Okulları tarafından desteklenen proje kapsamında İzmir il sınırları içinde yaşayan, 11-17 yaş aralığında 60 işitme, 12 görme engelli, toplam 72 engelli öğrenciye 7 ay süresince uzman eğitmenler aracılığıyla temel yelken eğitimi verilecek. Proje Koordinatörü, aynı zamanda Milli Yelkenci olan Özgür İnam. İnam, "Engelli Değil Yelkenli" projesi ile Türkiye'nin ilk yelken kulübünü kurmak için yola çıktıklarını, hedeflerinin Türkiye'nin Paralimpik Olimpiyatlarda yelken branşında ilk kez temsil edilmesini sağlamak olduğunu heyecanla aktarıyor. "Proje aynı zamanda 11-17 yaş grubundan engelli çocukların yelken açmak yoluyla, özgüvenlerinin arttırılması ve sosyal uyumlarının güçlendirilmesini amaçlıyor. Yüzme bilen engelli çocuklarla birlikte 22 Ağustos'da eğitime başlandı. En önemlisi ise. engelli çocukların çalışmalar sırasında kısa sürede önemli gelişmeler kaydetmeleri. Projenin başarıyla uygulanması sonucunda Türkiye'de bir ilk gerçekleştirilmiş olacak. Ülke çapında engellilere yönelik benzer projeler üretilmesine zemin hazırlanmasının yanında ülkemizde bir paralimpik yelken kulübü kurulmasının tohumlan atılmış olacak ve hepsinden öte engelli çocukların da en az diğer yaşıtları kadar "özgür" ve "güçlü" olduklarını hissetmeleri sağlanmış olacak. "ENGELLİ DEĞİL YELKENLİ PROJESİ'NDEN SATIRBAŞLARI Proje, dezavantajlı bireylerin eğitim, spor, beceri kazanma, nitelik arttırma, sosyal uyum gibi faaliyetlere erişimlerinin ve katılım düzeylerinin arttırılması, yaşam kalitelerinin spor aracılığıyla iyileştirilmesi amaçlarını taşıyor. Proje aynı zamanda Türkiye çapında yaklaşık yüzde 13 gibi önemli bir kesimi temsil eden engellilerin yaşadığı sosyal uyum sorunlarının giderilmesine katkıda bulunmayı hedefliyor. Projenin tüm aşamaları gönüllüler tarafından yürütülüyor. "Engelli Değil Yelkenli Gönüllüleri", yalnızca bilgi, beceri ve donanımları oranında projeye katkı sağlamakla kalmıyor, yelkencilik ve denizcilik alanlarında verilen eğitimleri izlemek suretiyle kendilerini geliştirme fırsatına erişiyorlar. Projenin başlamasıyla birlikte Türkiye'deki diğeryelken kulüplerinden yönetici ve antrenörler İzmir'e davet edilerek projeye destek olma ve uygulama süreci ile ilgili gözlem yapma olanağına kavuşacaklar. Proje kapsamında yapılacak olan gösteri yarışlarına destek vermek için Rıdvan Dilmen, Burcu Esmersoy ve Okan Bayülgen de dâhil olmak üzere birçok ünlü isim "gönüllü" eğitmenlik yapıyor.>Transport
BizdeVARIZ.net
öMeR { MELLESEFERİ }
Engelsiz Bir Dünya için Bizde VARIZ
www.bizdevariz.net
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Melleseferi