Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Haberler:
Yüreğinde Engel Olmayanların Tek Adresi
Bizde VARIZ Dergisi
bizdevariz.net
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Melleseferi
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
Engelli haberleri
»
KUMLAMA YÖNTEMİ İLE KOT TAŞLAYARAK MESLEK HASTALIĞINA YAKALANAN İŞÇİLERE SİGORTA
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: KUMLAMA YÖNTEMİ İLE KOT TAŞLAYARAK MESLEK HASTALIĞINA YAKALANAN İŞÇİLERE SİGORTA (Okunma sayısı 2018 defa)
melleseferi
Yönetici
Kahraman Üye
KUMLAMA YÖNTEMİ İLE KOT TAŞLAYARAK MESLEK HASTALIĞINA YAKALANAN İŞÇİLERE SİGORTA
«
:
10 Nisan 2009, 16:07:25 »
Çelik, "Çalışanların iş kazalarında olduğu gibi meslek hastalığına tutulduklarının tespiti halinde iş kazası ve meslek hastalıkları sigortası kapsamında iş göremezlik (emekli aylığı) bağlanabilmekte ve sağlık yardımı da alabilmektedirler" dedi.
Bu durumdaki çalışanların emekli aylığı bağlanmasında herhangi bir sigortalılık süresi veya prim ödeme gün sayısı aranmadığını belirten Çelik, "Hatta herhangi bir iş yerinde sigortalı bildirimleri yapılmadan çalıştırılanların da bu iş yerinde çalıştıkları kurum denetim elemanlarınca tespit edilmesi halinde yetkili meslek hastalıkları hastanelerine sevkleri yapılmakta ve meslek hastalığına tutuldukları tespit edildiğinde emeklilik hakkı verilmektedir" diye konuştu.
"Bakanlığımız İş Teftiş Kurulu Başkanlığı’nca iş kazası ve meslek hastalığı riskinin yüksek olduğu iş yerlerinde denetim çalışmaları devam etmektedir" değerlendirmesinde bulunan Çelik, özellikle kot taşlama iş yerlerinde denetim çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Çelik şunları dile getirdi: "Bu çerçevede, 2008 yılı ve 2009’un üç ayında 149 iş yerinin denetimi yapılmıştır. Kot taşlama iş yerinde çalıştıkları ve meslek hastalığına tutuldukları yönünde Sosyal Güvenlik Kurumu’na ihbarda bulunmuş olan Bingöl İli Taşlıçay ve Toklular köylerinde ikamet eden vatandaşlarımızın, işyerlerince sigortalı gösterilmemiş olmaları nedeniyle, ihbarda bulundukları işyerlerindeki çalışmalarının tespiti, Kurum denetim elemanlarınca yapılmakta olup, meslek hastalıkları durumlarına göre iş göremezlik geliri bağlanabilecektir." >Hürriyet
BizdeVARIZ.net
öMeR { MELLESEFERİ }
Engelsiz Bir Dünya için Bizde VARIZ
www.bizdevariz.net
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Melleseferi
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
Engelli haberleri
»