*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: 10 yıl sonra çaldıkları yere bıraktılar  (Okunma sayısı 3773 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • Yönetici
  • Kahraman Üye
  • *****
  • İleti: 5485
10 yıl sonra çaldıkları yere bıraktılar
« : 23 Ocak 2011, 11:50:05 »


Kayseri'de cami olarak kullanılan kilisenin 10 yıl önce çalınan kitabesi, cami önüne bırakıldı.

Kayseri'nin Talas ilçesinde cami olarak kullanılan kilisenin 10 yıl önce çalınan kitabesi, cami önüne bırakıldı.

1886 yılında yaptırılan ve günümüzde cami olarak kullanılan mülkiyeti Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait kilisenin mermer kitabesi, 10 yıl önce kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce çalınmıştı. Sabah geldiklerinde cami önünde kitabeyi gören vatandaşlar, durumu polise bildirdi. Yapılan araştırmada, kitabenin 10 yıl önce çalındığı belirlendi.

Polis ekiplerinin teknik incelemesinin ardından kitabe, Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü görevlilerine teslim edildi.

Kitabede, Grek harfleriyle yazılmış ''Panaya Kapusu Zirasaldır Yapusı Şehr-i mayıs birinde Şevketlu Sultan Hamid ve Erfa Mitropolid Lonnis devrinde Aopst st. 4.D 1886'' ifadeleri yer alıyor. Kitabeye göre kilisenin, 1886 yılında, Sultan Abdülhamid döneminde onun izni ile Metropolit Ionnis zamanında yapıldığı anlaşılıyor.

Vakıflar Bölge Müdürü Ali Veral, yaptığı açıklamada, taş işlemeleriyle göz dolduran ve günümüzde cami olarak kullanılan kiliseye ait kitabenin en kısa zamanda yerine yerleştirileceğini belirterek, ''Ecdadımızdan miras kalan vakıflarımızın ve vakıf eserlerimizin korunması amacıyla gece gündüz demeden çalışmaktayız. Çalınan vakıf mallarının bulunması için güvenlik kuvvetleri ile iş birliği içerisindeyiz. Bu iş birliği sonucunda tedirgin olduğuna inandığımız hırsızların, 125 yıllık kitabeyi çaldıkları yere bıraktıklarına inanmaktayız. Yaklaşık 10 yıl önce çalınan kitabenin yeniden bulunması bizleri oldukça memnun etti'' dedi.>>>internetkayseri.com