*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: SAİME TOPTAN YİNE ENGELLİ ÇOCUKLARIN MUTLULUĞUNA MUTLULUK KATTI  (Okunma sayısı 1955 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• Yönetici
  • Kahraman Üye

01.05.09 - TBMM Başkanı Koksal Toptan'ın eşi Saime Toptan, Özel İnci Ser Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin hazırladığı serginin açılışmı yaptı. Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (ÖZEV) Mütevelli Heyet Başkanlığı'nı da yürüten Toptan, engellilerin yaptığı el sanatları ürünlerini ve resimlerini tek tek inceledi.

Spastik engelli Tuğçe Sine'nin resimlerine hayran kalan Toptan, öğrenciyi başarısından dolayı kutladı. Toptan, sergiyi izleyen Milli Eğitim Bakanlığı Kız Teknik Öğretim Genel Müdürü Emine Kıraç ile Ankara Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan'a, "Bu çocuklar için de bir şeyler yapmalıyız" dedi.

Toptan, müziğe, resme, heykele ilgisi olan engelliler için sanat liselerinde kaynaştırma sınıfları oluşturulması gerektiğini vurguladı. Antares Alışveriş Merkezi'nde gerçekleştirilen sergi açılışını, özürlüler İdaresi Başkanı Abdullah Güler, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Kurumlan Genel Müdürü Mehmet Küçük, Kız Teknik Öğretim Genel Müdürü Emine Kıraç ve 11 Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan yaptı. Vazolar, özgün ahşap ayna tasarımlan, kapı süsleri, bardaklar, seramikler, atkı ve berelerin bulunduğu sergi, 6 Mayıs'a kadar görülebilecek.>Sabah