*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: 81 İLDEN 81 YILDIZ EĞİTİM PROJESİ  (Okunma sayısı 3535 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• Yönetici
  • Kahraman Üye
81 İLDEN 81 YILDIZ EĞİTİM PROJESİ
« : 21 Mayıs 2009, 23:58:34 »

20.05.09 - '81 İlden 81 Yıldız Eğitim Projesi'ne kabul edilen öğrenciler, kendilerine olan güveni boşa çıkarmayacaklarını belirtti. Projeye Antalya'dan seçilen Özge Yüncü, atletizmde çeşitli başarılara imza attı. Ankara'da 10 Kasım Atatürk'ü Anma Koşusu'na katılan Yüncü, ayakkabısı ayağından fırlamasına rağmen yarışı bitirdi ve takımı birinci oldu.

Konya'da Selçuklu Anadolu Lisesi öğrencisi doğuştan görme engelli Emre Evin çeşitli satranç turnuvalarında birincilikleri bulunuyor. Zonguldak'tan projeye dahil olan lise 2 öğrencisi Songül Saniye Uzun, 2 yıl önce Türkiye Bayanlar Güreş Şampiyonası Minik Bayanlar dalında gümüş, bu yıl da bronz madalya kazandı. Projeye Sakarya'dan katılan milli atlet Çağla Gebeşoğlu (17), 2007 yılında Fransa'da düzenlenen Dünya Liselerarası Atletizm Yarışması'nda ikincilik, aynı yıl Yunanistan'da düzenlenen Güneydoğu Avrupa Oyunları'nda 100 metrede ikincilik elde ettiğini söyledi. Muğla'nın Milas ilçesinden seçilen Çağla Şengör'ün de, atletizmde 37 madalyası bulunuyor. Van'ın "yıldızı" seçilen tekvando şampiyonu Nur Tatar, 2002 yılında Türkiye şampiyonu oldu. Ağrı'dan proje için seçilen Cumhuriyet Lisesi 9. sınıf öğrencisi Hicran Akpınar da kayak şampiyonu...

Cumhurbaşkanı Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün himayesinde gerçekleştirilen "81 İlden 81 Yıldız Eğitim Projesi"nin tanıtım toplantısı Çankaya Köşkü'nde yapıldı. Proje, eğitimlerinde ve sporda başarılı, ancak maddi imkânsızlık içinde bulunan 9, 10, 11. sınıf öğrencileri arasından seçilmiş '81 yıldız' gence destek olmak amacıyla hazırlandı.

ÇITAYI YÜKSEK TUTUN
Tanıtım toplantısındaki konuşmasına eğitimin önemini vurgulayarak başlayan Hayrünnisa Gül, gençlere hitaben şunları söyledi: "Seçilen 81 gencin sadece derslerindeki değil, spordaki başarılan da göz önüne alındı. Bu öğrenciler arasında, Türkiye'yi uluslararası yarışmalarda temsil eden sporcular var. Giresun'dan Hatice, Hakkari'den Rojbin, İzmir'den Begüm, Hatay'dan Deniz... Sizler aynı başarı öyküsünün kahramanlarısınız. İnanıyoruz ki, ışığınızla yarınlarımızı aydınlatacak, başarılarınızla milletimizin gurur kaynağı olacaksınız. Her biriniz, gerek okul hayatında gerekse sportif faaliyetlerde bizleri gururlandıran başarılara imza atıyorsunuz. Bu gençlerden tek bir istediğim var, hedefinizi belirlerken çıtayı hep yüksek tutun. Dünya çapında başarılara imza atın, bilimde, sanatta, sporda geleceğin yıldızları olacaksınız. Başarmamanız için hiçbir sebep yok. Hepinizin gözünde bu ışık var. Beni, anneniz olarak kabul edin. Çünkü ben hepinizi evladım gibi görüyorum.

HEPİNİZ ÖRNEKSİNİZ
Her birinizin hangi şartlarda, neler başardığınızı biliyor, sizlerle gurur duyuyorum. Gayret ve başarılarınızla diğer gençlere de ilham kaynağı olmanızı diliyorum. Gençlerine güvenmeyen toplumlar, geleceklerini kuramaz. Bizler gençlerimize de geleceğimize de güveniyoruz. Onlara yarınlarımızı emanet ediyoruz. Emanetimize en iyi şekilde sahip çıkacaksınız, bundan hiç kimsenin şüphesi yok.">IHA