Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Haberler:
Yüreğinde Engel Olmayanların Tek Adresi
Bizde VARIZ Dergisi
bizdevariz.net
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Melleseferi
»
EĞİTİM HABERLERİ
»
EĞİTİM HABERLERİ
»
İstanbul’da İşitme Engelli Liseliler Dersbaşı Yapamadı
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: İstanbul’da İşitme Engelli Liseliler Dersbaşı Yapamadı (Okunma sayısı 1507 defa)
melleseferi
Yönetici
Kahraman Üye
İleti: 5485
İstanbul’da İşitme Engelli Liseliler Dersbaşı Yapamadı
«
:
04 Ekim 2014, 15:39:33 »
İstanbul’da İşitme Engelli Liseliler Dersbaşı Yapamadı
İstanbul’daki iki işitme engelliler lisesinden biri olan Fatih’teki Özel Mimar Sinan İşitme Engelliler Okulu’nun öğrencileri hâlâ dersbaşı yapamadı.
Lise bölümünde okuyan 260 öğrenci 50 kilometre uzaklıktaki Büyükçekmece Tepekent’teki yeni binaya gönderildi. Okul yetkilileri, taşınma kararının 4+4+4 uygulamasından dolayı alındığını açıkladı. Okulun bazı bölümlerinde eksiklerin olduğu, bu yüzden derslerin 1 hafta-10 gün sonra başlayacağı belirtiliyor. Okulun etrafının çok ıssız ve fabrikalarla çevrili olduğunu belirten veliler ise çocuklarını okula gönderip göndermeme konusunda tereddütlü. 9. sınıf öğrencisi işitme engelli Kübra Omaz’ın babası Kemalettin Omaz, yeni binayı görünce hayal kırıklığı yaşadığını dile getiriyor. Omaz, “Okulun ne kadar uzakta olduğunu görünce şok yaşadı kızım. Şimdi, ‘okula gitmeyeceğim, burası ıssız bir tepe. Korkuyorum başıma bir şey gelir’ diyor. Evlatlarımız kışın soğuğunda o okula nasıl gidecek, ulaşım nasıl sağlanacak?” diyor.
Velilerden Nazmiye Abacı ise hem işitme engelli hem de otistik oğlunun Sarıyer’den her gün Büyükçekmece’ye nasıl gideceğini kara kara düşündüklerini söylüyor. Abacı, “Maddi durumum elverişli olsa hiç düşünmem oğlum için evimi taşırım. Okula ulaşmam 3 saatten fazla sürdü. Çocuklarımız yollarda perişan olacak. Okul öyle ücra bir yerde ki çocuklarımızı nasıl güvenip göndereceğiz bilemiyorum. Bize resmen çocuklarınızı okula göndermeyin diyorlar. Bu ülkede engelliler yük olarak görülüyor.” diye sitem ediyor.
İşitme engelliler okulundaki öğrenciler arasında kalbinde pil olan Sefa Ünal ile hidrosefali hastası Esra Akkurt da bulunuyor. Ayrıca işitme engelli çocuklar denge problemi yaşadıkları için aniden düşüp yaralanabiliyorlar. Bu sebeple okulun yakınlarında hastanenin bulunması büyük önem taşıyor. Okul yetkilileri, “Hastane bizim için okulun varlığı kadar hayati. Bir vaka esnasında anında müdahale etmememiz gerekiyor. Fatih’te iken hastaneye tekerlekli sandalye ile yetiştirdiğimiz oluyordu. Yeni binada ise en yakın hastane 1-2 saat mesafede.” uyarısında bulunuyor. Yeni binada sadece erkekler için yatılı yurt kontenjanı ayrıldı. İşitme engelli 100’ü aşkın kız öğrenci ise servis ve toplu taşıma araçlarını kullanmak zorunda. Ancak hidrosefali hastası Esra Akkurt, yürümede dahi sorun yaşıyor. Büyükçekmece’deki okula gitmesi mümkün değil.
‘OKULU, RANT İÇİN TAŞIMA KARARI ALDILAR’
İşitme Engelliler Federasyonu Başkanı Muammer Ay, işitme engelli öğrencilerin sosyal hayata uyum sağlamaları için okullarının mutlaka merkezi yerlerde olması gerektiğini ifade ediyor. Ay, Özel Mimar Sinan İşitme Engelliler Okulu’nun taşınmasının sebebinin ise rant olabileceğini düşünüyor. Muammer Ay şunları söylüyor: “Okul çok merkezi bir yerde, yıllardır bu okulun yerini değiştirmek için çeşitli fikirler ortaya atıldı. Çünkü okulun konumu çok değerli. Önce velilere Zeytinburnu veya Topkapı’ya taşınacağı söylendi. Şimdiyse okulu şehrin dışına göndermişler. Yeni okulun yakınlarında ne hastane var ne de doğru düzgün ulaşım araçları. Engelli öğrenciler için bu durum çok kötü oldu.”
23.09.2014 - Zaman
Kayıtlı
BizdeVARIZ.net
öMeR { MELLESEFERİ }
Engelsiz Bir Dünya için Bizde VARIZ
www.bizdevariz.net
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Melleseferi
»
EĞİTİM HABERLERİ
»
EĞİTİM HABERLERİ
»
İstanbul’da İşitme Engelli Liseliler Dersbaşı Yapamadı