Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Haberler:
Yüreğinde Engel Olmayanların Tek Adresi
Bizde VARIZ Dergisi
bizdevariz.net
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Melleseferi
»
EĞİTİM HABERLERİ
»
EĞİTİM HABERLERİ
»
Engelli Kadınlar Tekstil Eğitimi ile Engelleri Aşıyorlar
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Engelli Kadınlar Tekstil Eğitimi ile Engelleri Aşıyorlar (Okunma sayısı 1473 defa)
melleseferi
Yönetici
Kahraman Üye
İleti: 5485
Engelli Kadınlar Tekstil Eğitimi ile Engelleri Aşıyorlar
«
:
15 Kasım 2014, 17:43:24 »
Engelli Kadınlar Tekstil Eğitimi ile Engelleri Aşıyorlar
Kayseri'de Sabancı Vakfı, Türkiye İş Kururumu İl Müdürlüğü ve Kayseri Bedensel Engelliler Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği, 'Okuyan, Çalışan ve Üreten Kadın Gücü Projesi' kapsamında işsiz 20 engelli kadına 'Ev Tekstili' eğitimi veriliyor.
Melikgazi Halk Eğitim Merkezi'nde açılan ve tüm masrafları Sabancı Vakfı tarafından karşılanan Ev Tekstili Kursu'nun ilk etabında 10 engelli kadın eğitime başladı. 1 Ekim-30 Kasım tarihleri arasında devam eden birinci grupta yer alan 10 engelli kadın, 30 Kasım'da sertifikalarını alacak. Proje ile ilgili bilgiler veren Kayseri Bedensel Engelliler Derneği Genel Başkanı Fatma Oytun, bu projedeki amaçlarının, meslek arayışı içerisinde olan engelli kadınları topluma kazandırmak ve meslek sahibi olmalarını sağlamak olduğunu söyledi. Oytun, şöyle dedi:
"Melikgazi Halk Eğitim Merkezi'nde, Birleşmiş Milletler Kadın İnsan Hakları Geliştirme Programı, Sabancı Hibe Programı'yla ilgili 20 işsiz kadına ev tekstili öğretiyoruz. Ev tekstilini öğretip istihdamlarını sağlamak amacıyla yaptık bu işi. Kadınlarımızın, evden ve dışarı çıkamamak, karşılaştıkları ekonomik sıkıntılar, eğitimsizlikler gibi bazı sorunları var. Bu sorunlara bir nebze de olsa, meslek olarak eğitip ekonomiye katkı sağlamalarını istiyoruz. Bu amaçla yürüttüğümüz projede 10 kadınımız 1 Ekim'de eğitime başladı. Ev tekstilini öğreniyor. İçerisinde deri ve nevresimleri dikmenin nasıl olduğunu, düz makine ve overloğu nasıl kullandıklarıyla ilgili çalışma yaptılar. Gerçekten de ortaya güzel bir işçilik çıktı. Bu kursun ikinci etabı ise 8 Aralık'ta başlayıp 8 Ocak'a kadar devam edecek. Afiş ve ilanlarımız, duyurularımız var, kadınlarımızı bekliyoruz. İşsiz, Kayseri'de yaşayan, 18 yaş üstü kadınlarımızı bekliyoruz. Yine faaliyetlerimiz devam edecek. Biz bu kursun, projenin içinde 80 tane kişisel gelişim ve beceri konularıyla ve girişimcilikle ilgili kitaplar aldık. Bu kitapları iki ayrı gruba bölüştüreceğiz ve bölüştürdüğümüzde de her kişi okuduğu kitaptan özet çıkartıp bize sunacaklar."
Bedensel Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Vecihe Yıldız ise, açtıkları kursa kendisinin de katılmak istediğini belirtirken, şöyle dedi:
"Yaklaşık iki aydır devam ediyoruz. Güzel şeyler çıkarılıyor. Hoş zevkli anlarımız oluyor. El sanatlarında bayağı görmediğimiz, bilmediğimiz şeyler varmış. Zevk alarak, keyif alarak yapıyoruz. Şu anda peçetelik yapıyoruz. Deriden özellikle çok hoş işler ortaya çıkarıldı. Bundan sonrası da gelecek."
Kursiyerlerden Ayşe Kaya da, ev tekstillerini sevdiği için geldiğini belirtirken diğer kursiyer, 37 yaşındaki Işıl Uslu ise, "Makina, dikişten anlamazdım ama şimdi gerçekten becerikli bir ev hanımı oldum. Şimdi kendime güvenim geldi. Elbise dikebiliyorum, pantolon, yelek yani değişik değişik kıyafetler dikiyorum" diye konuştu.
Ev tekstili eğitmeni Emine Mankal da öğrencilerin gayretlerinden bir hayli memnun olduğunu söyledi.
12.11.2014 - DHA
Anahtar Kelimeler : tv resimleri aile büyükleri biyografisi resimleri photocape photoshop gif yapımı photoshop maske photoshopluk resimler photoshopta maske photoshopta psd kullanımı piercing günahmi piercing çılgınları pis kızlar pisliq nickler plakaya yazı yazma pornzab portable msn profetorol
Kayıtlı
BizdeVARIZ.net
öMeR { MELLESEFERİ }
Engelsiz Bir Dünya için Bizde VARIZ
www.bizdevariz.net
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Melleseferi
»
EĞİTİM HABERLERİ
»
EĞİTİM HABERLERİ
»
Engelli Kadınlar Tekstil Eğitimi ile Engelleri Aşıyorlar