*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: İşitme Engellilere Geliştirdiği Programla Stanford'dan Burs Kazandı  (Okunma sayısı 1521 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • Yönetici
  • Kahraman Üye
  • *****
  • İleti: 5485
İşitme Engellilere Geliştirdiği Programla Stanford'dan Burs Kazandı



Henüz 16 yaşında bir lise öğrencisi olan Neval Çam, işitme engellilerin daha kolay iletişim kurması için geliştirdiği işaret dilini tercüme eden yazılımla, dünyanın en prestijli üniversitelerinden Stanford Üniversitesi'ne tam burslu kabul aldı.

Neval böylece bir teknoloji üssü olarak gördüğü ve hayalini kurduğu üniversitede okuma imkanına da kavuşmuş oldu. Amacına giden yolda başarının temellerini sınıf arkadaşıyla birlikte henüz 10. sınıfta atan Neval, Leap Motion aracılığıyla işaret dili tercüme cihazı geliştirdi.

İşaret diliyle iletişim kuran işitme engelli insanların, işaret dilini bilmeyen kimselerle rahatlıkla iletişim kurmasını sağlayan program, İşaret Dili Tercüme Cihazı şeklinde geliştirilecek projenin ilk adımı. Şu anda çalışmalarına başlanan program sayesinde akıllı telefonlar dahil birçok cihaza entegre olabilecek bu sistem sayesinde, işaret dilinin kolaylıkla anlaşılması bekleniyor.

01.06.2017 - Ontrava.com