Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Haberler:
Yüreğinde Engel Olmayanların Tek Adresi
Bizde VARIZ Dergisi
bizdevariz.net
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Melleseferi
»
Kayseri Haberleri
»
Kayseri Haberleri
»
ÖĞRETMENSİZ OKUL REZALETİ
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: ÖĞRETMENSİZ OKUL REZALETİ (Okunma sayısı 2937 defa)
melleseferi
Yönetici
Kahraman Üye
ÖĞRETMENSİZ OKUL REZALETİ
«
:
01 Ekim 2009, 18:43:17 »
2009-2010 eğitim öğretim yılı başladı. Ancak yeni öğretim yılı bazı sıkıntıları da beraberinde getirdi.
Tıpkı Talas’ta bulunan Fatma-Mustafa Hasçalık İlköğretim Okulu’nda yaşananlar gibi. Öğretmen yetersizliği nedeniyle ders zilinin bir türlü çalmadığı okulda öğrenciler ve velileri, şimdi atamalarının yapıldığı belirtilen öğretmenlerin yolunu gözlüyor.
2009-2010 eğitim öğretim yılı geçtiğimiz günlerde yapılan resmi törenlerin ardından başladı. Okul öncesi ve ilköğretim 1.sınıf öğrencileri uyum programı çerçevesinde 14 Eylül’de, diğer öğrenciler ise 24 Eylül itibariyle yeniden okullu olmanın heyecanı yaşadı. Ancak yeni öğretim yılı bazı sıkıntıları da beraberinde getirdi. Tıpkı Talas’ta bulunan Fatma-Mustafa Hasçalık İlköğretim Okulu’nda yaşananlar gibi.
Öğretmen yetersizliği nedeniyle ders zilinin bir türlü çalmadığı okulda öğrenciler ve velileri, günlerdir okula geliyorlar, ancak geldikleri gibi geri dönüyorlar. Çünkü okulda henüz öğretmen yok. Günlerdir yaşanan sıkıntıyı Milli Eğitim yetkililerine ilettiklerini ifade eden veliler, okula öğretmen atamasının yapıldığını ancak ataması yapılan öğretmenlerin henüz göreve başlamadıkları için okulda eğitim olmadığı yönünde kendilerini cevap verildiğini söyledi. Bu duruma tepki gösteren veliler, bakanlığın bu tür sorunları okullar açılmadan halletmesi gerektiğini belirterek, yetkililere tepki gösterdi.
Diğer yandan okulda henüz eğitimin verilememesine en çok üzülenler hiç kuşkusuz öğrenciler oldu. Kimisi ilk defa okullu olmanın heyecanını kimisi ise arkadaşlarına kavuşmanın heyecanını yaşayacaktı. Ancak günlerdir okula gelen ve umduklarını bulamayan öğrenciler, ya okulun bahçesinde oyun oynuyor ya da yeniden üzgün bir şekilde evlerinin yolunu tutuyor. Onlarda yetkililere seslenerek, biran önce sıralarına kavuşup, eğitim görmek istediklerini belirtiyor.>kayserihaber.com.tr
BizdeVARIZ.net
öMeR { MELLESEFERİ }
Engelsiz Bir Dünya için Bizde VARIZ
www.bizdevariz.net
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Melleseferi