Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Haberler:
Yüreğinde Engel Olmayanların Tek Adresi
Bizde VARIZ Dergisi
bizdevariz.net
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Melleseferi
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
Engelli haberleri
»
ÖZEL EĞİTİM AKADEMİK BİR DENEYİM GEREKTİRİR
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: ÖZEL EĞİTİM AKADEMİK BİR DENEYİM GEREKTİRİR (Okunma sayısı 2130 defa)
melleseferi
Yönetici
Kahraman Üye
ÖZEL EĞİTİM AKADEMİK BİR DENEYİM GEREKTİRİR
«
:
25 Mart 2009, 10:39:53 »
24.03.09 - Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli, "Özel eğitimin özel sektöre devredilmesiyle özel özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin mantar gibi çoğaldığını, birçok merdiven altı okul açıldığını" ileri sürdü. Özel eğitim gören çocuklara aylık sadece 10 saat eğitim verildiğini, şimdi de özel eğitim öğretmeni ihtiyacının da 6'şar aylık hızlı kurslarla sertifika verilen kişilerden karşılanmaya başlayacağını kaydeden İçli, zihin engelliler öğretmenliği için Gazi Üniversitesi ile MEB arasında imzalanan protokol uyarınca 16 Mart 2009 tarihinde ilk sertifika programının başladığını belirtti.
Özel eğitim öğretmenliğinin sabır gerektiren bir iş olduğunu, bu alanda 4 yıllık lisans eğitiminin bile az kaldığını söyleyen İçli, "6'şar aylık kurslarda öğretmenlik için gerekli formasyon yeterli verilemez. Özel eğitim öğretmenliği programının çoğu uygulamaya dayanır. 6 ay içinde öğretmen yetiştirdiğinizi zannediyorsanız, aynen ayda 10 saat eğitim vererek bu öğrencileri eğitebileceğinizi zannettiğiniz gibi yanılıyorsunuz. Ayda 10 saatlik eğitime kargalar bile güler" dedi.
İçli, 2009'un Haziran ayında zihin enEngelliler Konfederasyonu, Özel Eğitimciler Derneği, özel eğitim öğretmen adayı bir grup öğrenci ile engelli, alan dışındaki bazı bölümlerden mezun olan ve 6 aylık kurs görerek sertifika alanların, "Zihin engelliler öğretmeni" olarak atanabilmelerini protesto etti. Engelliler öğretmenliği bölümünden 600'e yakın öğretmen adayının mezun olacağını, zihin engelliler öğretmenliği için bu bölümü bitiren lisans mezunlarının atanmasını istedi. İçli, sertifika programlarının, zihin engelliler öğretmenliği bölümlerinin de kapatılmasına yol açacağını savundu.
Özel Eğitimciler Derneği Ankara Şubesi Başkanı Nadir Gültekin de dernekleri ile Engelliler Konfederasyonu tarafından ortak hazırlanan yazılı basın açıklamasını okudu. Açıklamada, "Milli Eğitim Bakanlığının yasal ve bilimsel olmayan bu tür uygulamalarını protesto ediyor ve bir an önce sona erdirilmesini istiyoruz" denildi.
Zihinsel Engelliler Federasyonu Başkanı Ömer Koç da zihinsel engellilere verilen eğitimin yetersiz olduğunu dile getirdi. Koç, devlet okullarında tam gün eğitim hakkı istediklerini ifade etti.
Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü öğrencisi Aşkın Taş da özel eğitimin ticarileştirilmesinin doğru olmadığını belirterek, 6 aylık sertifikayla öğretmenlik yapılamayacağını söyledi.
Açıklamaların ardından bir süre daha slogan atan, alkış ve ıslıklarla protestoda bulunan grup, daha sonra olaysız dağıldı.>BizimGazete
BizdeVARIZ.net
öMeR { MELLESEFERİ }
Engelsiz Bir Dünya için Bizde VARIZ
www.bizdevariz.net
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Melleseferi